Bundesliga: Schürrle minden idők 4. legdrágább vétele

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.02.02. 21:15
A Chelsea-től a Wolfsburghoz szerződő világbajnok André Schürrle a német labdarúgó Bundesliga történetének negyedik legdrágább játékosává vált. Hivatalosan a Chelsea és a Wolfsburg nem hozta nyilvánosságra a vételárat, ám egybehangzó sajtóértesülések szerint 32 millió eurót fizettek érte a „farkasok”, a Kicker is ezzel az összeggel helyezte el átigazolási örökranglistáján.

Minden idők legdrágább bundesligás vétele Javi Martínez, akiért a Bayern München 2012 nyarán 40 millió eurót fizetett az Athletic Bilbaónak, aktiválva kivásárlási záradékát. Javi Martínezt egy újabb nagy Bayern-vétel, a 2014-es vb-finálét eldöntő Mario Götze követi 38 millióval, a harmadik pedig Mario Gomez, akiért szintúgy a német rekordbajnok fizetett hatalmas összeget, 35 milliót.Javi Martínez, akiért a Bayern München 2012 nyarán 40 millió eurót fizetett az Athletic Bilbaónak, aktiválva kivásárlási záradékát. Javi Martínezt egy újabb nagy Bayern-vétel, a 2014-es vb-finálét eldöntő Mario Götze követi 38 millióval, a harmadik pedig Mario Gomez, akiért szintúgy a német rekordbajnok fizetett hatalmas összeget, 35 milliót.

Schürrle 32 milliós vételárával a negyedik helyre került, egyben a Wolfsburg történetének legdrágább igazolása és a legdrágább nem bayernes igazolás lett. Az ötödik a dortmundi klubrekorder örmény Henrih Mhitarjan (27.5 millió), a top 10-be még Mehdi Benatia (Bayern, 26 millió), Franck Ribéry (Bayern, 25 millió), Arjen Robben (Bayern, 24 millió), Marcio Amoroso (Dortmund, 22 millió) és Manuel Neuer (Bayern, 22 millió) fért be.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik