Az 1. FC Köln kivár, hátha visszatér a Bayernből a nagy kedvenc

Vágólapra másolva!
2008.07.10. 14:32
Lukas Podolski elvágyódik a Bayern Münchentől, a bajorok pedig láthatóan még nem döntötték el, hogy mit kezdjenek a kitűnően sikerült Eb-t maga mögött tudó támadóval. A rekordbajnok először megpróbálta Stuttgartba eladni a csatárt, majd Jürgen Klinsmann kijelentette: számít a lengyel származású játékosra. Az 1. FC Köln eközben kivár, és reméli: az egykori közönségkedvenc visszatér a „kecskésekhez”.
Még egy idényt nem akar a kispadon: Lukas Podolski nem szeretne továbbra is mellőzött maradni
Fotó: Imago (archív)
Még egy idényt nem akar a kispadon: Lukas Podolski nem szeretne továbbra is mellőzött maradni
Még egy idényt nem akar a kispadon: Lukas Podolski nem szeretne továbbra is mellőzött maradni
Fotó: Imago (archív)
Még egy idényt nem akar a kispadon: Lukas Podolski nem szeretne továbbra is mellőzött maradni

Július első hetében több német sajtóhír is felröppent arról, hogy a Bayernben elég sokat mellőzött Lukas Podolski szíve szerint visszatérne nevelőklubjába, az 1. FC Kölnbe. A bajorok vezetősége gyorsan lehűtötte a korábbi kedvenc visszatéréséről álmodozó kölni drukkereket, leszögezve, hogy a támadó nem eladó, főként, mert Jürgen Klinsmann számít rá.

Most a kölnieken a sor: a „kecskések” vezetőedzője, Christoph Daum nyilatkozata szerint a Köln nem tesz lépéseket Podolski megszerzéséért.

VILÁGBAJNOKOK PODOLSKIRÓL

Lothar Matthäus: „Érthető, ha kétségei vannak, és nem áll könnyű döntés előtt. Tudja, hogy a Köln ambiciózus, és szeretne is visszatérni a hazai környezetbe, ahol biztosan játéklehetőséghez jutna. Két éve mellőzik, és most sem lesz garantált helye.”


Jürgen Klinsmann: „Hatalmas tehetség, és fantasztikus, amit 23 éves korára elért. De garantált helye nem lesz a csapatomban, ezt leszögezem. Küzdenie kell a kezdőcsapatba kerülésért. Megértem, hogy nem tetszett neki a mellőzés, de nem engedem megfutamodni.”
„Karl-Heinz Rummenigge egyértelműen kijelentette, hogy Podolski nem eladó, és ezt a döntést tiszteletben kell tartanunk. Beszéltünk a klub vezetőséggel a leigazolásáról, és készen állunk erre, ha távozna a Bayerntől – de ennek jelenleg nagyon kevés a valószínűsége” – nyilatkozta Daum.

„A szabályok szerint járunk el, így nem nyitunk tárgyalásokat a játékossal. Amíg nem kapunk szabad jelzést Münchenből, tiszteletben tartjuk, hogy a játékosnak érvényes szerződése van a bajorokkal” – tette hozzá.

A szakvezető azt is elismerte, Podolski ára meggátolhatja az üzletet még akkor is, ha a Bayern esetleg kész eladni a válogatott futballistát.

„A München 30 millió euróért akarta eladni Podolskit a Stuttgartnak, de ő nem akart odamenni. Nagyon meglepődtem, hogy felajánlották eladásra a VfB-nek, mert kitűnő játékosnak tartom. Podolski azt mondta, hogy ha nem számítanak rá, akkor Kölnbe akar visszatérni. Nekünk viszont még nincs elég pénzünk arra, hogy 30 millióért kivásároljuk. Álmodozni azért álmodozunk róla” – mondta Daum.

A Bundesligába 2006 után visszajutó „kecskések” eddig öt jelentős igazolást hajtottak végre a nyáron: a szlovén válogatott Miso Brecko a Hamburgtól, a kameruni Pierre Womé a Brementől, a portugál bajnokság legjobbjának választott brazil Pedro Geromel a Vitória Guimaraestól, Wifried Sanou a Freiburgtól, Manasseh Ishiaku pedig a Duisburgtól került a Rajna-parti gárdához.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik