Mark van Bommel újra magára öltené a holland válogatott mezét

Vágólapra másolva!
2008.07.04. 16:26
Már az Európa-bajnokság előtt ismert volt, hogy Marco van Basten a torna után nem folytatja tevékenységét az oranje élén, hanem az Ajax kispadjára ül le. A Bayern München középpályása, Mark van Bommel korábban is utalt arra, hogy amint távozik van Basten, újra készen áll arra, hogy a válogatottban szerepeljen, és most megerősítette szándékát.
Váltás: Marco van Basten távozik, Mark van Bommel érkezik
Foto: Action Images
Váltás: Marco van Basten távozik, Mark van Bommel érkezik
Váltás: Marco van Basten távozik, Mark van Bommel érkezik
Foto: Action Images
Váltás: Marco van Basten távozik, Mark van Bommel érkezik
Mark van Bommel eddig 40 alkalommal szerepelt a holland nemzeti együttesben, és ezeken a fellépéseken hétszer volt eredményes. A középpályás ennek ellenére hosszú távon nem fért bele Marco van Basten elképzeléseibe. Most, hogy van Basten távozott, újra szabad az út.

A korábban a Barcelonában is futballozó játékos visszatérése azért is valószínűsíthető, mert a holland válogatott új szövetségi kapitánya a Borussia Dortmund volt vezetőedzője, Bert van Marwijk, aki történetesen Mark van Bommel apósa.

Visszatérés ide, visszatérés oda, annyi bizonyos, hogy van Bommelt nem láthatjuk narancssárga mezben a pekingi olimpiai játékokon. Bár a holland szövetség szívesen nevezte volna a játékost a három 23 év feletti játékos egyikeként, klubjával, a Bayern Münchennel folytatott tárgyalások után a középpályás visszautasította a felkérést.

A bajorok érthető módon nem szerették volna nélkülözni egyik legjobbjukat, főleg annak fényében, hogy a müncheni vezetők fontos szerepet szánnak a holland játékosnak a következő szezonban. Oliver Kahn visszavonulása után ugyanis nem csak a kapusposztra kell megfelelő megoldást találni Münchenben (az új edző, Jürgen Klinsmann a fiatal Michael Rensing mellett tette le a voksát), hanem a csapatkapitányi karszalag is új gazdát keres.

Ezzel kapcsolatban Karl-Heinz Rummenigge és Uli Hoeness is úgy vélekedik, van Bommel alkalmas lehet a szerepre, és a Bayern igazi vezéregyéniségévé válhat.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik