Huszti Szabolcsék döntetlent értek el a bajnokjelölt ellen

Vágólapra másolva!
2007.03.10. 17:54
A Huszti Szabolccsal a kezdőcsapatában felálló Hannover a listavezető Schalkét fogadta. Jól indult a mérkőzés, a második percben Özil szabadrúgása után Halil Altintop talált Enke kapujába. Nem sokáig vezetett a Schalke, a negyedik percben a veterán Tarnat egyenlíteni tudott.
Huszti Szabolcs (pirosban) az utolsó percben eldönthette volna a mérkőzést
Reuters
Huszti Szabolcs (pirosban) az utolsó percben eldönthette volna a mérkőzést
Huszti Szabolcs (pirosban) az utolsó percben eldönthette volna a mérkőzést
Reuters
Huszti Szabolcs (pirosban) az utolsó percben eldönthette volna a mérkőzést

NÉMET ELSŐ OSZTÁLYÚ LABDARÚGÓ-BAJNOKSÁG

25. FORDULÓ
  • Bochum-Dortmund 2-0 (Gekasz 48., 83.)
  • Cottbus-Aachen 0-2 (Rösler 28., S. Pinto 90+1.)
  • Hannover-Schalke 1-1 (Tarnat 4. ill. Halil Altintop 2.)
  • Mainz-Bielefeld 1-0 (Andreasen 51.-11-es)
  • Mönchengladbach-Hertha 3-1 (Rafael 32., 69., Delura 86. ill. Gimenez 56.)
  • Stuttgart-Wolfsburg 0-0
A jó kezdés után a félidő közepére kissé leült a mérkőzés, nem forogtak komoly veszélyben a kapuk. A 70. percben a magyar játékos megvillant, 18 méteres lövését védenie kellett Neuer kapusnak. Huszti előtt a hajrában is akadt egy lehetőség, de most sem tudott túljárni Neuer eszén.

Dárdai Pál is a kezdők között kapott helyet a Herthában, a berliniek a Mönchengladbach otthonába látogattak. A sereghajtó az első félóra után szerzett vezetést, éppen a volt Hertha-csatár, Rafael révén, aki nyolc méterről fejelt a tehetetlen Fiedler hálójába.

Az argentin Gimenezről azonban nagyon elfeledkeztek a védők az 56. percben, a rutinos támadó be is fejelte a hálóba Gilberto remek beadását, ezzel a fővárosiak kiegyenlítettek.

Rafael azonban nem fejezte be az első félidőben volt csapata bosszantását: a 69. percben a támadó Kluge beadása után újra eredményes volt, ezúttal is fejjel. Sőt, a 86. percben Delura végleg eldöntötte a mérkőzés sorsát.

Szélesi Zoltán az elmúlt héten „besárgult”, így Da Silva volt ezúttal a Cottbus jobbhátvédje. Az Energie az Aachent fogadta, a vendégcsapat a 28. percben Rösler révén szerzett vezetést. A 36. percben megduplázhatta volna előnyét az Alemannia, ám Schlaudraff büntetőjét Piplica kivédte. A 38. percben megfogyatkoztak a vendégek, a játékvezetőt megsértő Dum piros lapot kapott.

Az Aachen azonban megtartotta vezetését, sőt, a második félidő ráadásában Pinto megszerezte a második góljukat is.

A Mainzban ezúttal sem volt kezdő Szabics Imre. Jürgen Klopp együttese a Bielefeldet fogadta, és gólnélküli első félidő után az 51. percben szerzett vezetést: Westermann buktatta Rumant, a megítélt büntetőt Andreasen vágta a hálóba. A mainziak meg is tartották az előnyüket, Szabics nem lépett pályára.

Szavazás

Melyik csapat nyeri a német bajnokságot?

Írja be az itt látható számot!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik