Világfutball: bemutatkozott a Cosmosban a volt honvédos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.10.24. 11:24
Csupán néhány perc erejéig, de bemutatkozott a patinás amerikai labdarúgócsapatban, a New York Cosmosban Andrea Mancini, a Bp. Honvéd és a Haladás korábbi labdarúgója.

Az alapszakasz utolsó játéknapját rendezték vasárnap a NASL-ban – az MLS után ez a legerősebb profi labdarúgóliga az Egyesült Államokban –, és a „kis Mancini” a 88. percben kapott játéklehetőséget.

Csapata – amely már korábban kiharcolta a rájátszásba kerülést – 4–0-ra megverte az Alessandro Nesta irányította Miami FC-t.

A Gazzetta dello Sportnak adott interjúban Roberto Mancini fia elmondta: a tengerentúlon is édes teher, hogy egy korábbi híres labdarúgó az édesapja, „mindig kétszáz százalékot kell nyújtania”.

Az ifjabb Mancini – aki 2015 tavaszán lépett pályára utoljára magyar bajnokin – az MLS-ben szereplő DC Unitednél próbált szerencsét először a tengerentúlon, de ott nem jutott játéklehetőséghez, így került a Cosmoshoz.

„Remélem, a playoffban is pályára léphetek, és megnyerjük a döntőt. De nem csak a futball miatt vagyok Amerikában: szeretnék minél több olyan tapasztalatot gyűjteni, amit hazatérve majd hasznosíthatok” – fogalmazott a 24 éves sportember.

Az 1975 és 1977 között Pelét is a soraiban tudó, a nyolcvanas években megszüntetett Cosmost 2010-ben támasztották fel, és 2013-ban, valamint tavaly megnyerte a NASL-t.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik