Videó: lovas rendőrök a pályán, széttört kapu – durvultak a skót szurkolók

Vágólapra másolva!
2016.05.22. 09:11
null
Széttörött a kapu (Fotó: BBC)
A Hibernian 3–2-re legyőzte a Rangerst a labdarúgó Skót Kupa szombat délutáni döntőjében. A második ligás edinburgh-i csapat 114 évnyi várakozás után nyerte meg újra a sorozatot. A mérkőzést követően a Hibs szurkolói örömmámorukban a pályára özönlöttek. Lovas rendőrök igyekeztek megfékezni a tömegjelenetet, amire a Skót Kupa történetében harminchat éve, 1980 óta nem volt példa – akkor a Celtic és a Rangers találkozott a fináléban.

A rendbontás miatt az ezüstérmeket az öltözőben vették át a Rangers futballistái, vezetőségük szerint néhány játékost és a stáb tagjait is megtalálták az ellenfél drukkerei. „A klub mélységesen elítéli a Hibernian szurkolóinak gyalázatos, elfogadhatatlan viselkedését” – áll a közleményükben.

A Skót Labdarúgó-szövetség megdöbbenéssel fogadta a történteket: „Történelmi, emlékezetes Skót Kupa-döntőre készültünk, amely sajnos a rendbontás miatt lett emlékezetes” – mondta a szövetség elnöke, Stewart Regan.

A Hibs drukkerei felmásztak a kapukra és megrongálták azokat. A szurkolói invázió késleltette a trófea átadását és a Hibernian-játékosok tiszteletköre is elmaradt.

Szurkolói invázió a pályán

Lovas rendőröknek kellett beavatkozniuk

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik