D. Á.
2023.01.03 18:43 Frissítve: 2023.01.05 17:49

Videó: „Európában rekordokat döntöttem, itt is ez a célom” – CR-t bemutatta az Al-Naszr

Mint ismert, a Manchester Unitedtől való távozása óta szabadon igazolható Cristiano Ronaldo múlt pénteken aláírt a szaúdi Al-Naszrhoz. A portugál világklasszist kedden, telt ház előtt mutatta be hivatalosan is a szaúdi klub, előtte még sajtótájékoztatón is nyilatkozhatott a 37 éves csatár.

Cristiano Ronaldo először szólalt meg az al-Naszr játékosaként (Fotó: Getty Images)

 

„Büszke vagyok arra, hogy meghoztam ezt a döntést. Európában véget ért az utam, mindent megnyertem, amit csak lehetett, a legnagyobb klubokban futballoztam. Számomra ez egy új kihívás Ázsiában. Örülök, hogy az Al-Naszr megadta nekem a lehetőséget” – nyitotta meg a sajtótájékoztatót Cristiano Ronaldo.


A 37 éves klasszist nem érdekli, mit gondolnak róla az emberek azok után, hogy évi 200 millió euróért igazolt Szaúd-Arábiába – számára normális, hogy egy egyedi játékos egyedi szerződést kap.

„Különleges játékos vagyok. Minden rekordot megdöntöttem Európában, és itt is szeretnék megdönteni néhányat. Ahogyan említettem, különleges futballista vagyok, ezért a szerződésem is különleges. Számomra ez normális” – válaszolt C. Ronaldo a bírálóinak. 


Hozzátette, sokan úgy kritizálják a szaúdi ligát, hogy semmit sem tudnak a futballról. Véleménye szerint manapság a világ minden táján felkészültek, a világbajnokságon is ezért született jó néhány meglepetés – CR éppen Szaúd-Arábiát hozta fel példának, hiszen az ázsiai ország volt az egyetlen, amelyik legyőzte a világbajnok argentin válogatottat.  

Az ötszörös aranylabdás játékos elárulta, több kontinensről is voltak kérői, számára azonban csupán egyetlen opció létezett – az Al-Naszr. 

„Sok-sok lehetőségem lett volna még Európában, de Brazíliából, Ausztráliából, az Egyesült Államokból és még Portugáliából is megkerestek. Én azonban a szavamat adtam az Al-Naszrnak” – mondta Cristiano Ronaldo.


Ronaldo a sajtótájékoztató után a Mrsool Parkban telt ház – azaz nagyjából 25 ezer ember – előtt mutatkozhatott be a családjával együtt. 
 

 

2023.06.08 23:10:11

Minden más foci nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Az egészet Mohamed Bin Szalmán koronaherceg, az ország tényleges uralkodója kontrollálja, és ő döntött úgy, hogy ezen keresztül „rúgja be” a helyi labdarúgás motorját. Természetesen lehet és kell is emögött gazdasági okokat keresni, de a fő szempont azért a rómaiaktól kölcsönzött »panem et circenses«, a kenyeret és cirkuszt örökbecsű igazsága.

2023.06.07 23:50:52

Minden más foci nemzetisport.hu

2023.06.07 22:22:42

Minden más foci nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Bölöni László úgy véli, saját együttese első ligás kultúráját becsülné le, ha meglepetésként kategorizálná a sikerét. Amit csak felértékel, hogy a francia másodosztályban további hat csapat dicsekedhet korábbi első ligás múlttal, és határozott célja volt az élvonalba kerülés.

2023.06.06 23:13:53

Minden más foci nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Az UEFA szándéka eredetileg az volt, hogy alacsonyabban rangsorolt országok csapatai is bekapcsolódjanak a nemzetközi vérkeringésbe.

2023.06.03 00:21:05

Minden más foci nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A Sevilla csodálatos európai szereplése és sebezhetetlen döntőbeli teljesítménye ugyanakkor nem izolált jelenség, hanem nyugodtan kijelenthető: spanyol sajátosság, s itt jön be a képbe az újrafogalmazott linekeri tézis szükségessége.