Videó: „Európában rekordokat döntöttem, itt is ez a célom” – CR-t bemutatta az Al-Naszr

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2023.01.03. 18:43
null
Cristiano Ronaldo először szólalt meg az al-Naszr játékosaként (Fotó: Getty Images)
Mint ismert, a Manchester Unitedtől való távozása óta szabadon igazolható Cristiano Ronaldo múlt pénteken aláírt a szaúdi Al-Naszrhoz. A portugál világklasszist kedden, telt ház előtt mutatta be hivatalosan is a szaúdi klub, előtte még sajtótájékoztatón is nyilatkozhatott a 37 éves csatár.

 

„Büszke vagyok arra, hogy meghoztam ezt a döntést. Európában véget ért az utam, mindent megnyertem, amit csak lehetett, a legnagyobb klubokban futballoztam. Számomra ez egy új kihívás Ázsiában. Örülök, hogy az Al-Naszr megadta nekem a lehetőséget” – nyitotta meg a sajtótájékoztatót Cristiano Ronaldo.


A 37 éves klasszist nem érdekli, mit gondolnak róla az emberek azok után, hogy évi 200 millió euróért igazolt Szaúd-Arábiába – számára normális, hogy egy egyedi játékos egyedi szerződést kap.

„Különleges játékos vagyok. Minden rekordot megdöntöttem Európában, és itt is szeretnék megdönteni néhányat. Ahogyan említettem, különleges futballista vagyok, ezért a szerződésem is különleges. Számomra ez normális” – válaszolt C. Ronaldo a bírálóinak.


Hozzátette, sokan úgy kritizálják a szaúdi ligát, hogy semmit sem tudnak a futballról. Véleménye szerint manapság a világ minden táján felkészültek, a világbajnokságon is ezért született jó néhány meglepetés – CR éppen Szaúd-Arábiát hozta fel példának, hiszen az ázsiai ország volt az egyetlen, amelyik legyőzte a világbajnok argentin válogatottat.

Az ötszörös aranylabdás játékos elárulta, több kontinensről is voltak kérői, számára azonban csupán egyetlen opció létezett – az Al-Naszr.

„Sok-sok lehetőségem lett volna még Európában, de Brazíliából, Ausztráliából, az Egyesült Államokból és még Portugáliából is megkerestek. Én azonban a szavamat adtam az Al-Naszrnak” – mondta Cristiano Ronaldo.


Ronaldo a sajtótájékoztató után a Mrsool Parkban telt ház – azaz nagyjából 25 ezer ember – előtt mutatkozhatott be a családjával együtt.




 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik