MTI
CS. M.
2023.03.24 18:42 Frissítve: 2023.03.24 18:48

UEFA: áprilisban tárgyalják a fehérorosz csapatok kizárását

Áprilisban tárgyal a fehérorosz csapatok kizárásának lehetőségéről az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) végrehajtó bizottsága – közölte Aleksander Ceferin.

Közölte Ceferin, áprilisban tárgyalják a lehetséges kizárást (Fotó: AFP)


Az Európai Parlament tagjainak a fehérorosz csapatok kizárását célzó felszólítására adott válaszlevélben az UEFA elnöke hangsúlyozta, a szervezetnek már régóta szándékában áll megvitatni a fehéroroszok helyzetét. Az orosz klubok nem szerepelhetnek a nemzetközi kupasorozatokban, a fehérorosz együttesek azonban versenyezhetnek, a vizsgálandó kérdés az ország orosz szövetségesként betöltött szerepe az ukrajnai háborúban.

Az UEFA elítéli az orosz katonai agressziót Ukrajnában” – áll a levélben. „Osztozunk a nemzetközi közösség erőteljes aggodalmában a Fehéroroszországgal kapcsolatos fejlemények kapcsán, valamint az ukrajnai háború agressziója miatt. Az UEFA kiemelt figyelemmel követi az aggasztó fejleményeket.”

A végrehajtó bizottság lisszaboni értekezletét április 4-én tartják, egy nappal az UEFA kongresszusa előtt, ahol Ceferint újraválaszthatják harmadik ciklusára, miután nem lesz ellenfele az elnökválasztáson. Az 55 éves szlovén sportvezető szerint Fehéroroszország helyzetét „alapos jogi és ténybeli felülvizsgálatnak” vetik alá, ugyanakkor a döntés kizárólag a végrehajtó bizottságé.

2023.06.08 23:10:11

Minden más foci nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Az egészet Mohamed Bin Szalmán koronaherceg, az ország tényleges uralkodója kontrollálja, és ő döntött úgy, hogy ezen keresztül „rúgja be” a helyi labdarúgás motorját. Természetesen lehet és kell is emögött gazdasági okokat keresni, de a fő szempont azért a rómaiaktól kölcsönzött »panem et circenses«, a kenyeret és cirkuszt örökbecsű igazsága.

2023.06.07 23:50:52

Minden más foci nemzetisport.hu

2023.06.07 22:22:42

Minden más foci nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Bölöni László úgy véli, saját együttese első ligás kultúráját becsülné le, ha meglepetésként kategorizálná a sikerét. Amit csak felértékel, hogy a francia másodosztályban további hat csapat dicsekedhet korábbi első ligás múlttal, és határozott célja volt az élvonalba kerülés.

2023.06.06 23:13:53

Minden más foci nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Az UEFA szándéka eredetileg az volt, hogy alacsonyabban rangsorolt országok csapatai is bekapcsolódjanak a nemzetközi vérkeringésbe.

2023.06.03 00:21:05

Minden más foci nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A Sevilla csodálatos európai szereplése és sebezhetetlen döntőbeli teljesítménye ugyanakkor nem izolált jelenség, hanem nyugodtan kijelenthető: spanyol sajátosság, s itt jön be a képbe az újrafogalmazott linekeri tézis szükségessége.