UEFA: A rasszizmus a futball halálához vezethet - Collina

Vágólapra másolva!
2013.01.27. 18:38
A hatszor a világ legjobb bírójának választott – jelenleg az UEFA bírói vezetőségének tagjaként dolgozó – Pierluigi Collina az olasz La Gazzetta dello Sportnak adott interjújában a rasszizmust egy halálos betegséghez hasonlította, amely akár a futball vesztét is okozhatja.

Az ötvenkét éves bírólegenda, Pierluigi Collina legutóbbi interjújában részletesen kitért a rasszizmus szerepére a futballpályákon.

„A rasszizmus betegség, akárcsak a rák. Küzdenünk kell ellene, ugyanis ha nem teszünk semmit, az a futball halálához vezethet" – mondta.

Collina szerint sokkal keményebben kellene fellépnie a bíróknak az ilyenfajta megnyilvánulások ellen, mert csak így lehet látható eredményeket elérni.

„Ahogy Michel Platini rámutatott, a bíróknak mára már a feladatává vált a játékosok megvédése. A 2009-es UEFA-szabályok értelmében ha a játékvezető rasszista bekiabálásokat vagy rigmusokat hall, meg kellene szakítania a játékot, hogy figyelmeztethessék a szurkolókat. Akármennyire is nehéz egy ilyen döntést meghozni egy mérkőzés közben, a bíróknak tiszteletben kell tartaniuk ezeket az előírásokat, hiszen ez a munkájuk" – zárta az interjút Collina.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik