U19: a német ifjak nyolcszor mattolták Klinsmann fiát

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.10.06. 22:16
null
Jonathan Klinsmann nem lehetett elégedett a németek elleni mérkőzésük után (Fotó: nbcsports.com)
A német U19-es labdarúgó-válogatott felkészülési mérkőzésen 2–0-s félidő után 8–1-re nyert az Egyesült Államok korosztályos csapata ellen Stuttgartban. A vendégek kapuját Jonathan Klinsmann védte.

 

Kiütéses győzelemmel kezdte októberi felkészülési mérkőzéseinek sorát az U19-es német válogatott. A 8–1-es hazai sikert hozó találkozó érdekessége, hogy a vendég Egyesült Államok kapuját Jonathan Klinsmann védte, aki nem más, mint a német válogatottal 1990-ben világbajnokságot nyerő Jürgen Klinsmann fia.

A 108 válogatott mérkőzésén 47 gólt szerző Jürgen Klinsmann a visszavonulása után az Egyesült Államokban telepedett le, 2011 óta új hazája nemzeti csapatának szövetségi kapitánya. A korábbi klasszis csatár az 1981–1982-es szezonban a Stuttgarter Kickers színeiben a Gazi-Stadionban kezdte pályafutását, abban a létesítményben, amelyben most 18 éves fia 8–1-es vereség részese volt.

„Sokáig ő tartotta meccsben a csapatát, de aztán rá is hatással volt a gyenge védelmük” – nyilatkozta Jonathan Klinsmann teljesítményéről Fredi Bobic, a VfB Stuttgart korábbi játékosa és sportigazgatója.

A német U19-es válogatott a következő napokban Mexikó és Skócia fiataljaival is összeméri erejét.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik