nemzetisport.hu 2018.07.20 08:37 Frissítve: 2018.07.20 09:27

PSG: Neymar végre megszólalt, tisztázta a jövőjét

Bár az utóbbi időben egyre több helyen lehetett olvasni, hogy a Real Madrid visszavinné Spanyolországba Neymart, a brazil támadó a Fox Sportsnak elárulta, hogy esze ágában sincs elhagyni a párizsi klubot.

Neymar szerint Kylian Mbappé felérhet a csúcsra (Fotó: AFP)

 

A királyi gárda a nyár folyamán már kétszer kiadott hivatalos közleményt az ügyben, előbb azt cáfolta a madridi klub, hogy 310 millió eurót ajánlott Neymarért, majd később azt is kijelentette, hogy egyáltalán nem tervez ajánlatot tenni a PSG futballistájáért.

Ezúttal a játékos szólalt meg, és a mondandója ismeretében nagyon úgy néz ki, hogy nem ő lesz a Juventushoz távozó Cristiano Ronaldo utódja.

„Maradok. Szerződésem van a PSG-vel, én döntöttem úgy, hogy ide jövök az új kihívás, új események miatt, valamint hogy még több gólt szerezzek. Nem gondoltam meg magam, bízom benne, hogy sikeres szezon elé nézünk. A sajtó élvezi, hogy pletykákat gerjeszthet, de mindenki tudja, hogy a Paris Saint-Germain érdekel” – mondta Neymar.

A 26 esztendős klasszis csapattársáról, a világbajnokság legjobb fiataljának megválasztott Kylian Mbappéról és a nyáron szerződtetett Gianluigi Buffonról is elmondta a véleményét.

„Igazi fenomén, nagyszerű játékos. Ismerem már egy ideje, mindennap együtt edzünk, tisztában vagyok azzal, hogy milyen kvalitásai vannak. Nagyon örülök a sikerének, hogy világbajnok lett. Úgy vélem, a következő években a csúcsra juthat. Jó lesz ismét találkozni, mindennap beszélünk egymással, még a vb alatt is naponta csevegtünk.”

„Megtiszteltetés lesz megosztani az öltözőt egy olyan kiváló kapussal, mint Buffon, már csak az eddigi pályafutása és a személyisége miatt is. Sokat tud adni a csapatnak, rendkívüli tapasztalata van.”

2021.05.14 22:21:03

Minden más foci MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. A 2016-os Európa-bajnokság döntőjében a Portugália–Franciaország mérkőzésen a győztes válogatott kezdőcsapatában nyolc olyan futballista szerepelt, aki a Sporting akadémiáján (is) pallérozódott.

2021.05.14 14:11:19

Minden más foci CSILLAG PÉTER

„Azt mondtam magamban: ha a futball munkává válik, akkor ki kell lépnem ebből a világból.”

2021.05.14 15:20:58

Minden más foci TŐKE JÁNOS

A forduló előtt még a Radnik volt kedvezőbb helyzetben, de a sima TSC-siker vége helycsere lett a tabellán.

2021.05.11 23:30:12

Minden más foci CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Egyre inkább bebizonyosodik, hogy az sem sokkal jobb, ha egy labdarúgóról már januárban kiderül, hogy nem hosszabbítja meg az évad végén lejáró szerződését.

2021.05.11 12:44:37

Minden más foci CSILLAG PÉTER, L. PAP ISTVÁN, THURY GÁBOR

Holland beteljesülés, spanyol duplázás és az Európa-bajnokságok legnagyobb stratégái.