Párizs 2024: az amerikai női labdarúgók kijutottak az olimpiára

CS. B., MTICS. B., MTI
Vágólapra másolva!
2022.07.19. 10:20
null
Az amerikaiak a mexikói torna hétfői döntőjében Alex Morgan büntetőjével múlták felül az olimpiai címvédő Kanadát (Fotó: AFP)
Az Egyesült Államok női labdarúgó-válogatottja kijutott a 2024-es párizsi olimpiára, miután hétfőn megnyerte a CONCACAF-zóna kontinensbajnokságát.

 

Az amerikaiak a mexikói torna hétfői döntőjében Alex Morgan 78. percben értékesített büntetőjével múlták felül az olimpiai címvédő kanadai együttest Guadalupéban, így megvédték a címüket, összesítésben pedig kilencedik alkalommal bizonyultak a földrész legjobbjának.

A négyszeres olimpiai aranyérmes és négyszeres világbajnok amerikaiak ezzel visszavágtak Kanadának a tokiói ötkarikás játékok elődöntőjében elszenvedett 1–0-s vereségért. A tavaly olimpiai bronzérmesként záró együttes a rendező franciák mellett a második biztos résztvevője a 12 csapatos párizsi tornának.

Kanada számára a térség szeptemberi pótselejtezőjében lesz lehetőség a javításra, a kétmeccses párharcban a kontinensbajnokságon bronzérmes Jamaicával mérkőzik meg.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik