Női vb: a kanadaiak szögletből kaptak gólt, de így is nyertek – videó

Vágólapra másolva!
2023.07.26. 16:48
null
(Fotó: AFP)
A japán és a spanyol válogatott is nyolcaddöntőbe jutott az Ausztráliában és Új-Zélandon zajló női labdarúgó-világbajnokság szerdai játéknapján. Az olimpiai bajnok Kanada hátrányból fordítva 2–1-re legyőzte az ír csapatot.

 

Az ázsiaiak Costa Rica, míg az esélyesek közé sorolt európaiak Zambia legjobbjait győzték le a C-csoport második fordulójában.

A két győztes így egyaránt százszázalékos teljesítménnyel és kapott gól nélkül várja a csoportelsőségről döntő egymás elleni összecsapást.

A Kanada–Írország mérkőzés ritkán látható góllal indult, a negyedik percben ugyanis Katie McCabe szögletből talált be a kanadaiak kapujába – a gólt IDE KATTINTVA tekinthetik meg! A folytatásban a labdabirtoklást tekintve Kanada volt fölényben, de egyenlítenie csak közvetlenül a szünet előtt, egy ír öngólnak köszönhetően sikerült neki.

A második félidőben jelentősen feljavult a kanadaiak játéka, egyértelműen ellenfelük fölé kerekedtek, és Adriana Leon góljával az 54. percben átvették a vezetést. A lefújásig újabb gól már nem esett, így az olimpiai bajnok a Nigéria elleni nyitó körös döntetlen után első győzelmét aratta a vb-n.

LABDARÚGÁS
NŐI VILÁGBAJNOKSÁG
CSOPORTKÖR, 2. FORDULÓ
C-CSOPORT
Japán
–Costa Rica 2–0
Spanyolország–Zambia 5–0
Az állás: 1. (és továbbjutott) Spanyolország 6 pont (8–0), 2. (és továbbjutott) Japán 6 (7–0), 3. Costa Rica 0 (0–5), 4. Zambia 0 (0–10)
B-CSOPORT
Kanada
–Írország 2–1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik