Marokkó: visszavonult a Bayern és a Juve korábbi játékosa

Vágólapra másolva!
2021.12.09. 18:47
null
Mehdi Benatia remek játékos volt (Fotó: AFP)
Mehdi Benatia az Instagram-oldalán bejelentette, hogy nem folytatja tovább profi pályafutását. A 34 éves marokkói válogatott labdarúgó a karrierje során olyan csapatokban szerepelt, mint a Roma, a Bayern München vagy a Juventus.

 

„Fiatalon csak egy álmom volt, hogy profi labdarúgó legyek – kezdi bejegyzésében Benatia. – Hogy ezt elérjem, kemény munkára ösztönöztem magam, áldozatokat hoztam, de mindenek fölött pályafutásom minden szakaszában új célokat tűztem ki magam elé. Köszönöm Istennek, hogy profi játékossá válhattam, de ahogy a futballberkekben mondják, nem az a legnehezebb, hogy aláírd az első szerződésedet, hanem hogy tarts ki a végéig. Több mint 15 évnyi hűséges szolgálat után, a legjobb bajnokokságokon és tornákon való szereplés után bejelentem, hogy abbahagyom a profi labdarúgást!

Egész pályafutásom során nagyszerű emberekkel találkoztam, akik segítettek, hogy megvalósítsam magam, és ez az, amiért köszönetet szeretnék mondani minden csapatnak, amelyben játszottam: Olympique Marseille, Loirent, Tours, Clermont, Udinese, Roma, Bayern München, Juventus, Duhail, Karagumruk.

A labdarúgás segített, hogy képviselhessem az országomat, Marokkót, amellyel felejthetetlen pillanatokat éltem át az Afrika-kupákon, de különösen a 2018-as világbajnokságon.

Végezetül, szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, aki támogatott, a szüleimnek, a feleségemnek, a gyermekeimnek, az ügynökömnek és a közeli barátaimnak, és nektek, akik velem tartottatok.

Azt mondják, minden vég egy új kezdet. Szóval azt mondom, hamarosan találkozunk. Munka és szenvedély, ez az út.

Mehdi.”

 


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik