H. D. 2020.10.01 13:32 Frissítve: 2020.10.02 14:11

Ligue 1: Neymar rasszizmussal vádolta, nem büntették meg

A francia élvonalbeli labdarúgó-bajnokság fegyelmi bizottsága hivatalos honlapján számolt be róla, hogy nem talált elég bizonyítékot Álvaro González ellen, akit Neymar rasszizmussal vádolt meg a Paris Saint-Germain–Olympique Marseille (0–1) rangadó után.

Álvaro González nem kapott büntetést (Fotó: AFP)

 

 
Ligue 1: ütés, rúgás – öt piros lap, óriási balhé és PSG-vereség
Csak azt bánom, hogy nem az arcát ütöttem meg – Neymar
Balhéja után két meccsről tiltották el Neymart
Di Maríát négy meccsre eltiltották, de a következőn még játszhat

Mint ismert, a vendég marseille-iek 1–0-s sikerét hozó találkozó hosszabbításában egymásnak ugrottak a két csapat játékosai egy szabálytalanság után. A tülekedésben Neymar a tarkóján megütötte Álvaro Gonzálezt, ezért piros lapot kapott.

A pályáról levonulva többször azt mondta a bírónak: „Rasszizmus: nem!” – miközben a spanyolra mutatott. A meccs után a Twitteren azt írta, sajnálja, hogy nem az arcába ütött a védőnek, aki szerinte az egész mérkőzésen provokálta.

A fegyelmi bizottság megvizsgálta az ügyet, a játékosok és a klubok képviselőinek meghallgatása után azonban nem talált elegendő bizonyítékot, így nem büntette meg Álvaro Gonzálezt.

A mérkőzés végi incidensért a PSG hátvédje, Layvin Kurzawa hat-, az Olympique védője, Jordan Amavi hárommérkőzéses eltiltást kapott. Neymar és csapattársa, Leandro Paredes két-két találkozón nem léphetett pályára, és mindkettejüknek kiosztottak még egy egy összecsapásra szóló felfüggesztett büntetést is. A marseille-i Dario Benedetto egy meccsen nem szerepelhetett, továbbá utólag négy mérkőzésre szóló eltiltással sújtották Ángel Di Maríát.

2020.10.27 17:57:12

Minden más foci L. PAP ISTVÁN

Azt csinált a labdával és a védőkkel, amit akart, miközben csalt a pályán és a pályán kívül is.

2020.10.26 21:43:23

Minden más foci MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Pépét a Lille 2017-ben mindössze tízmillió euróért vette meg az Angers-től, majd két évvel később nyolcvanért adta el az Arsenalnak. Hetvenmillió eurós tiszta haszon…

2020.10.26 12:16:23

Minden más foci TŐKE JÁNOS

Nem született gól Zentán, Szabó Zoltán együttese ikszelt a Csukaricskivel.