H. D. 2020.10.01 13:32 Frissítve: 2020.10.02 14:11

Ligue 1: Neymar rasszizmussal vádolta, nem büntették meg

A francia élvonalbeli labdarúgó-bajnokság fegyelmi bizottsága hivatalos honlapján számolt be róla, hogy nem talált elég bizonyítékot Álvaro González ellen, akit Neymar rasszizmussal vádolt meg a Paris Saint-Germain–Olympique Marseille (0–1) rangadó után.

Álvaro González nem kapott büntetést (Fotó: AFP)

 

 
Ligue 1: ütés, rúgás – öt piros lap, óriási balhé és PSG-vereség
Csak azt bánom, hogy nem az arcát ütöttem meg – Neymar
Balhéja után két meccsről tiltották el Neymart
Di Maríát négy meccsre eltiltották, de a következőn még játszhat

Mint ismert, a vendég marseille-iek 1–0-s sikerét hozó találkozó hosszabbításában egymásnak ugrottak a két csapat játékosai egy szabálytalanság után. A tülekedésben Neymar a tarkóján megütötte Álvaro Gonzálezt, ezért piros lapot kapott.

A pályáról levonulva többször azt mondta a bírónak: „Rasszizmus: nem!” – miközben a spanyolra mutatott. A meccs után a Twitteren azt írta, sajnálja, hogy nem az arcába ütött a védőnek, aki szerinte az egész mérkőzésen provokálta.

A fegyelmi bizottság megvizsgálta az ügyet, a játékosok és a klubok képviselőinek meghallgatása után azonban nem talált elegendő bizonyítékot, így nem büntette meg Álvaro Gonzálezt.

A mérkőzés végi incidensért a PSG hátvédje, Layvin Kurzawa hat-, az Olympique védője, Jordan Amavi hárommérkőzéses eltiltást kapott. Neymar és csapattársa, Leandro Paredes két-két találkozón nem léphetett pályára, és mindkettejüknek kiosztottak még egy egy összecsapásra szóló felfüggesztett büntetést is. A marseille-i Dario Benedetto egy meccsen nem szerepelhetett, továbbá utólag négy mérkőzésre szóló eltiltással sújtották Ángel Di Maríát.

2021.01.22 20:34:41

Minden más foci N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. Akarjuk, nem akarjuk, üdvösnek tartjuk vagy sem e fordulatot, a futballról való beszédnek kisebb része az, ami a pályán megesik, igen nagy hányadát e virtuális tér inspirálja, befolyásolja, alakítja ma már.

2021.01.22 13:11:29

Minden más foci H. D.

Ramón Miérez duplázott, az NK Osijek gond nélkül nyert a Lokomotiva Zagreb otthonában.

2021.01.21 19:25:14

Minden más foci CSILLAG PÉTER

Ha létezik szerelem ember és város között... – exkluzív képgaléria a Maradona-királyság éveiről.