Ligue 1: Di Maríát négy meccsre eltiltották, de a következőn még játszhat

R. B.R. B.
Vágólapra másolva!
2020.09.24. 08:11
null
Ángel Di Maríának négy bajnoki mérkőzést ki kell hagynia (Fotó: AFP)
A francia élvonalbeli labdarúgó-bajnokság fegyelmi bizottsága négy mérkőzésre szóló eltiltással sújtotta Ángel Di Maríát, a címvédő Paris Saint-Germain argentin támadóját.

 

A hivatalos közlemény szerint a 32 esztendős futballista az Olympique Marseille ellni, öt piros lapot hozó bajnoki meccsen való viselkedése miatt kapott büntetést – annak ellenére, hogy a találkozón Di María nem kapott pirosat.

A felvételek alapján Di María a marseille-i Álvaro González felé köpött.

Di María büntetése szeptember 29-én lép érvénybe, azaz vasárnap játszhat a Reims elleni találkozón. A Real Madriddal Bajnokok Ligája-győztes játékosra az Angers, a Nimes, a Dijon és a Nantes elleni meccsen nem számíthat Thomas Tuchel vezetőedző.

A szeptember 13-i összecsapáson a Marseille meglepetésre 1–0-ra nyert Párizsban. A hazaiaktól Neymar, Leandro Paredes és Layvin Kurzawa kapott piros lapot, míg a másik oldalon Jordan Amavit és Dario Benedettót állították ki.

A mérkőzés végi incidensért a PSG hátvédje, Layvin Kurzawa hat-, az Olympique védője, Jordan Amavi hárommérkőzéses eltiltást kapott. Neymar és csapattársa, Leandro Paredes két-két találkozón nem léphetett pályára, és mindkettejüknek kiosztottak még egy egy összecsapásra szóló felfüggesztett büntetést is. A marseille-i Dario Benedetto egy meccsen nem szerepelhetett.

A fegyelmi bizottság szeptember 30-án megvizsgálja a Neymar–Álvaro González esetet, mert a PSG sztárja szerint a spanyol bekk rasszista módon inzultálta. A liga egyúttal azt is ki akarja deríteni, Neymar valóban homofób kijelentéseket tett-e Gonzáleznek, illetve rasszista módon inzultálta-e Szakai Hirokit.


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik