S. T. J. 2020.10.25 23:18 Frissítve: 2020.10.25 23:28

Látszik a stoplinyom Bacsa Patrikon; Lewis Hamilton egyedül a csúcson

A Nemzeti Sport hétfői számából ajánljuk.

 

Dombai Réka mindössze 18 éves, de máris kulcsembere a Győr női kosárlabdacsapatának, és a felnőttválogatottba is meghívót kapott. Csapatának nem indult jól a mostani idény, a koronavírus-járvány miatt két hetet hatósági karanténban töltöttek a játékosok, ami a bedobó szerint igencsak megviselte őket. Lapunknak azt mondta, erős labda- és meccséhségük volt a Szekszárd elleni bajnoki előtt. Noha a hazaiak veretlenül várták a meccset, amikor kiderült, hogy edzőjük, Djokics Zseljko karanténba került, a győriek úgy érezték, most esélyük lehet a bravúrra. Hogy miként sikerült idegenben nyerniük, arról is részletesen beszámolt a 22 pontot és öt lepattanót szerző Dombai Réka.

A női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének legutóbbi fordulójában a szlovénokat 32–25-re legyőző Ferencvárosba hat góllal tért vissza Klujber Katrin. A válogatott jobbátlövő a Nemzeti Sportnak elmondta, jó érzés volt, hogy végre a pályán lehetett és teljes volt a csapat, főleg úgy, hogy itthon, hazai nézők előtt játszhattak. Koronavírusos megbetegedések miatt egyébként csaknem negyven nap után állhattak ki teljes kerettel a zöld-fehérek.    Klujber Katrin elismerte, mentálisan rosszul élte meg a kényszerpihenőt. A csapattársaival mindennap beszéltek, írtak egymásnak, érdeklődtek, ki hogy van. Tartották egymásban a lelket, így gyorsabban elteltek a rosszabb napok.

A Tokodi Üveggyári Sport Clubot 1926-ban alapították, másfél évtizednek sem kellett eltelnie ahhoz, hogy eljusson a futballmennyországba – az NB I-be. A tizennégy szereplős élvonal üde színfoltjaként hét forduló után stabil középcsapatnak számított. Saját pályája azonban alig felelt meg az akkoriban azért a maihoz nem mérhető igényeknek, ezért a Törekvést Esztergomban, az ottani MOVE sporttelepen fogadta. A Tokod nagyszerűen játszott, a Törekvés csak 4:0 után tudott szépíteni – mégsem erről maradt emlékezetes a meccs. Hogy miért dőlt ki az egyik kapufa, s miként lett ebből visszhangos botrány, megtudják a Népsport mellékletünkben olvasható írásból.

2020.12.04 21:25:07

Minden más foci N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. Ember volt Maradona, gyarló lélek, aki sorsával a futballt a maga összetettségében megismételhetetlen töménységgel mutatta meg, a pályán az öröm és e játék csodájának emlékezetét hagyta reánk.

2020.12.03 21:51:48

Minden más foci PIRCS ANIKÓ

„Mindig ki kell valamit találni, amivel ösztönözni tudjuk a fiatalokat” – véli a korábbi kapitány.

2020.12.02 15:30:02

Minden más foci DUDUCZ TIBOR

A kilencmérkőzéses nyeretlenségi szériáját megszakító szeredi csapat 37-szer szabálytalankodott.

2020.12.01 12:23:55

Minden más foci KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

Már az is kisebb csoda volt, hogy Carlos Tévez túlélte nyomortól sújtott gyerekkorát – 76-szoros válogatottként ér véget a karrierje.