D. Á. 2020.12.04 16:35 Frissítve: 2020.12.04 17:10

Labdarúgás: kétmillió dollárt kaphatna Maradona mezéért, mégsem adja el

Szinte egészen hihetetlen, de egy sportrelikviákat gyűjtő szerint Diego Maradona argentin trikója, amelyet a 1986-os világbajnokságon Anglia ellen viselt, nagyjából kétmillió dollárt érhet. A korábbi angol válogatott Steve Hodge a mérkőzés végén cserélt pólót az argentin klasszissal, s a mai napig az ő tulajdonában van a mez. Bár óriási összegre tehetne szert, a jövőben sem hajlandó megválni tőle.

Hodge és Maradona legendás meze (Fotó: sportbible.com)

 

 
Amikor Maradona meglőtte a futballtörténelem egyik legszebb gólját
 Ilyen volt Diego Maradona, az „Isteni” csirkefogó

Az 58 éves korábbi futballista az Azteca Stadionban, a mexikói világbajnokságon nézett farkasszemet az isteni Diegóval. A mérkőzésen Maradona előbb emlékezetes kezezős találatát szerezte, majd fantasztikus szólógóljával Argentína 2–1-re kiütötte Angliát a negyeddöntőben. A találkozó végén Steve Hodge úgy döntött, elkéri Maradona mezét, amely azóta is nála van.

„Már harmincnégy éve megvan Maradona meze, és egyszer sem próbáltam eladni. Szeretem, hogy nálam van, hiszen óriási eszmei értékkel bír” – mondta Hodge a BBC-nek.

„Emberek kopogtatnak az ajtómon, a telefonom megállás nélkül csörög a különböző tévék és rádiók keresése miatt. Nagyon kényelmetlen szituációba kerültem, amióta Maradona elhunyt. Olyan cikkeket láttam az interneten, amelyek nem igazak. Nem akarok milliókat kisajtolni Maradona mezéből” – folytatta Hodge.

„Nagyon tiszteletlennek találom ezt a viselkedést. A mez eddig sem volt eladó, s ezután sem lesz az” – mondta angol válogatott.

Érdekesség, hogy Hodge az „első sorból nézhette” Maradona szólóját, de hiába próbálta megállítani, esélye sem volt utolérni a klasszist.

Nem tudta szerelni Maradonát (Fotó: AFP)

 

 

2021.01.25 11:02:17

Minden más foci TÓTH ÁDÁM

A járvány évében vizsgált „nagy hatos” megtorpant a gazdasági fejlődésben, írja a KPMG tanulmánya.

2021.01.22 22:24:24

Minden más foci BACSKAI JÁNOS

TÉLI ÁTIGAZOLÁSOK Talán soha, talán a nyáron, és Mbappé lesz az ára, egyelőre „csak” Allit és Keant vehetik meg.

2021.01.23 11:18:45

Minden más foci BOROS MIKLÓS, BACSKAI JÁNOS

Tizenkét hiányzó, hóemberek, Himnusz: kevesen fogadtak volna a szentgyörgyiek győzelmére.

2021.01.22 20:34:41

Minden más foci N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. Akarjuk, nem akarjuk, üdvösnek tartjuk vagy sem e fordulatot, a futballról való beszédnek kisebb része az, ami a pályán megesik, igen nagy hányadát e virtuális tér inspirálja, befolyásolja, alakítja ma már.

2021.01.22 13:11:29

Minden más foci H. D.

Ramón Miérez duplázott, az NK Osijek gond nélkül nyert a Lokomotiva Zagreb otthonában.