Labdarúgás: kétmillió dollárt kaphatna Maradona mezéért, mégsem adja el

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2020.12.04. 16:35
null
Hodge és Maradona legendás meze (Fotó: <a href="https://www.sportbible.com/football/football-news-man-who-owns-diego-maradonas-hand-of-god-shirt-its-not-for-sale-20201204" target="_blank">sportbible.com</a>)
Szinte egészen hihetetlen, de egy sportrelikviákat gyűjtő szerint Diego Maradona argentin trikója, amelyet a 1986-os világbajnokságon Anglia ellen viselt, nagyjából kétmillió dollárt érhet. A korábbi angol válogatott Steve Hodge a mérkőzés végén cserélt pólót az argentin klasszissal, s a mai napig az ő tulajdonában van a mez. Bár óriási összegre tehetne szert, a jövőben sem hajlandó megválni tőle.

 

Az 58 éves korábbi futballista az Azteca Stadionban, a mexikói világbajnokságon nézett farkasszemet az isteni Diegóval. A mérkőzésen Maradona előbb emlékezetes kezezős találatát szerezte, majd fantasztikus szólógóljával Argentína 2–1-re kiütötte Angliát a negyeddöntőben. A találkozó végén Steve Hodge úgy döntött, elkéri Maradona mezét, amely azóta is nála van.

„Már harmincnégy éve megvan Maradona meze, és egyszer sem próbáltam eladni. Szeretem, hogy nálam van, hiszen óriási eszmei értékkel bír” – mondta Hodge a BBC-nek.

„Emberek kopogtatnak az ajtómon, a telefonom megállás nélkül csörög a különböző tévék és rádiók keresése miatt. Nagyon kényelmetlen szituációba kerültem, amióta Maradona elhunyt. Olyan cikkeket láttam az interneten, amelyek nem igazak. Nem akarok milliókat kisajtolni Maradona mezéből” – folytatta Hodge.

„Nagyon tiszteletlennek találom ezt a viselkedést. A mez eddig sem volt eladó, s ezután sem lesz az” – mondta angol válogatott.

Érdekesség, hogy Hodge az „első sorból nézhette” Maradona szólóját, de hiába próbálta megállítani, esélye sem volt utolérni a klasszist.

Nem tudta szerelni Maradonát (Fotó: AFP)
Nem tudta szerelni Maradonát (Fotó: AFP)

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik