Játékossors: Ez tökéletes helynek tűnt - Raúl

Vágólapra másolva!
2014.12.09. 18:21
null
Raúl (jobbra) a New York Cosmos 7-es mezével
Raúl szerint a New York Cosmos tökéletes hely lesz számára pályafutása befejezésére, hiszen közben belekóstolhat az edzői munkába is – mondta a spanyol labdarúgó az új klubjánál történő hivatalos bemutatásakor. A 37 éves támadó a Cosmosban is a 7-es mezt kapta meg.

 

„Mindig is szerettem volna a családommal az Egyesült Államokban élni – mondta bemutatásán Raúl. – Feltett szándékom volt, hogy folytassam a játékot, szerintem még van bennem erő, de olyan klubba akartam igazolni, ahol az edzősködésbe is belekóstolhatok. Ez tökéletes helynek tűnt. Mindenki azt hajtogatta, hogy menjek vissza a Real Madridhoz, de úgy gondolom, hogy először tapasztalatot kell szereznem. Nem mehet valaki a Real Madridhoz edzőnek ilyen irányú tapasztalat nélkül.”

Raúl technikai tanácsadó is lesz a New York Cosmosnál, mégpedig a klub 2015-ben megnyíló utánpótlás-akadémiáján. A Cosmostól ígéretet kapott arra, hogy játékoskarrierje befejezése után teljes munkaidőben irányíthatja az akadémiát. A részleteket még nem tisztázták a felek, de a spanyol támadó egy nap mindenképp vissza akar térni a Real Madridhoz utánpótlásedzőként.

„Kétéves szerződést írtam alá, de tovább is maradhatok. Ha a testem hat hónap után azt mondja, hogy elég volt, akkor attól kezdve teljes munkaidőben az akadémián dolgozom majd” – utalt Raúl a visszavonulásának lehetséges időpontjára.

A 37 éves, 102-szeres spanyol válogatott játékos, csakúgy, mint a Real Madridban és a Schalkéban, a Cosmosban is a 7-es számú mezt viseli majd.

A New York-i együttes, bár tavaly megnyerte az észak-amerikai másodosztályú profi labdarúgó-bajnokságot (NASL), a tengerentúli második vonalból nem juthatott fel a szabályok szerint.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik