K. D. 2020.01.02 09:23 Frissítve: 2020.01.02 09:25

Futball: „barátságos” meccset rendeztek a börtönben, 16-an meghaltak

Egészen bizarr ötlettel rukkoltak elő egy mexikói börtönben, ahol úgy gondolták, jó ötlet lesz az egymással háborúban álló Del Golfo és Los Zetas kartell tagjait összeengedi a börtön udvarában egy barátságos futballmérkőzésre.

 

A La Jornada és a BBC beszámolója szerint a meccsre december 31-én került sor Zacatecas államban, Mexikóban, ám, ahogy azt sejteni lehetett, azt véletlenül sem lehetett ráfogni a találkozóra, hogy „barátságos” volt.

Pedig a meccs szervezői valóban egy barátságos összecsapásra számítottak, ugyanis meghívták a rabok családtagjait, hozzátartozóit is, hogy szurkolhassanak, így nők és gyermekek is voltak a lelátókon.

Az elítéltek azonban nem futballmeccsre, hanem háborúra készültek, és a sípcsontvédőjük alá különböző kézifegyvereket és késeket rejtettek.

Két és fél órán át ölték egymást a rabok (Fotó: Twitter)

Így, mikor a találkozó még szinte el sem kezdődött, az azonnal átcsapott mészárlásba.

A beszámolók szerint közel két és fél órán át tartott a tömegverekedés, ennyi idő után tudták csak szétválasztani a felfegyverkezett rabokat a börtönőrök és rendőrök.

A barátságosnak képzelt meccsen 16-an vesztették életüket, öten pedig súlyosan megsérültek. A sérültek közt gyermekek is vannak.

Hogy hogyan történhetett meg ilyen, arra egyelőre nincs válasza a rendőrségnek és a börtön vezetőségének. Az ügyben hivatalos nyomozás indult.

2021.03.03 15:34:19

Minden más foci TŐKE JÁNOS

A címvédő és listavezető belgrádi együttes 3–1-re nyert Zentán.

2021.03.02 21:36:29

Minden más foci KUN ZOLTÁN

ALAPVONAL. Feltekintett az égre, talán mondott is egy rövid fohászt a futballszurkolók magasságosához, majd körbepillantva a zsibongó stadionon széles mosollyal az arcán nyugtázta: már megint otthon van.

2021.03.01 23:39:32

Minden más foci MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. A tévedésre joga senkinek sincs, mutassanak nekem egyetlenegy olyan jogszabályt, amely rögzít ilyesmit! Ha létezne, az olyan kivételezés lenne, amilyet nem követelhet magának ember nyilvánosan – a sportban, a futballban különösen nem.

2021.03.01 06:37:49

Minden más foci BOBORY BALÁZS

„Szezononként legalább három-négy itt nevelkedő srác lesz első osztályú játékos. Ez jó arány.”