nemzetisport.hu
2018.08.04 16:00 Frissítve: 2018.08.04 16:59

Francia Szuperkupa: ezúttal sem volt kérdéses a PSG sikere

A Paris Saint-Germain simán nyerte meg a francia Szuperkupát, mivel a sencseni mérkőzésen 4–0-ra legyőzte a Monacót. A találkozó alaphangját Ángel Di María parádés szabadrúgásgólja adta meg, Neymar az utolsó negyedórában jutott szóhoz, Gianluigi Buffon magabiztosan őrizte a kapuját. A PSG a nyolcadik sikerével társrekorder lett.

A PSG esélyt sem adott a Monacónak (Fotó: Twitter)

 

A 2008-as bordeaux-i összecsapás óta sorozatban a 10. Szuperkupára került sor francia földön kívül, ezúttal Kínába látogatott Lőw Zsolt másodedző csapata, a legutóbbi öt kiírást megnyerő Paris Saint-Germain, valamint a Monaco.

A két együttes előző hat meccsét – közte 7–1-es és 5–0-s sikerrel – egyaránt megnyerő PSG ezúttal is jobban kezdett, de Di María lövései nem okoztak valódi veszélyt az elején, nem úgy az éledező Monaco a 13. percben, ám Thiago Silva lábáról a bal alsó mellé pattant a labda.

A félidő derekán Dagba szánta el magát szólóra a jobb szélen, de ahogyan nem sokkal korábban csapattársa, ő sem érezte a passzolásban rejlő lehetőséget, így ezúttal sem született gól.

A 33. percben aztán megtört a jég: Di María 23 méteres szabadrúgása után a bal felsőben kötött ki a labda (1–0).

Di María gólja


A találat után még nagyobb sebességi fokozatra kapcsolt a párizsi gárda, és nem sokkal később már kettővel vezetett, Stanley N'Soki beadásából Christopher Nkunku passzolt közelről a kapuba (2–0) – percek múlva ráadásul duplázhatott volna, ám a Di María lövését követő kipattanó labdt közelről nem tudta a léc alá bólintani. Az asszisztens egyébiránt tévesen már lest jelzett az esetnél.

Nkunku találata


A fordulást követően sokkal lendületesebb Monaco érkezett, Buffonnak kétszer is hárítani kellett, Di María ziccere azonban gyorsan visszaterelte a dolgok menetét a korábbi kerékvágásba.

A 67. percben „felrobbant a stadion”, hiszen elindult Neymar melegíteni, de még mielőtt beállhatott volna, megint gólt szerzett a PSG, N'Soki újabb centerezését ezúttal Timothy Weah lőtte a kapuba (3–0) – sőt kis híján Nkunku is újra betalált, ám ezúttal a kapufát találta el.

Weah gólja


Neymar végül az utolsó negyedóra kezdetén lépett pályára, s egy találat még belefért a mérkőzésbe: kontra végén Rabiot passzából Di María szerzett újabb gólt (4–0).

Di María állította be a végeredményt


A Paris Saint-Germain így sorozatban hatodszor, összességében nyolcadik alkalommal nyerte meg a francia Szuperkupát, ezzel beérte az örökranglista élén álló Lyont.

FRANCIA SZUPERKUPA
Paris Saint-Germain–Monaco 4–0 (Di María 33., 92., Nkunku 39., Weah 67.)

A FRANCIA SZUPERKUPA GYŐZTESEI
8:
            Lyon, PSG
5:            Reims, Saint-Étienne
4:            Monaco
3:            Nantes, Bordeaux, Marseille
1:            Nice, Sedan, Rennes, Le Havre, Bastia

2023.01.27 14:03:23

Minden más foci nemzetisport.hu

A craiovai keménymag hozta a formáját, nem a futballé volt a főszerep Székelyföldön.

2023.01.26 23:12:33

Minden más foci nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A Nordsjaelland keretének 88 százalékát már 2019-ben is saját nevelésű játékosok alkották, a végső cél a 100 százalék. Ez természetesen együtt jár a fiatalítással is, amit jól mutat, hogy például a 2022–2023-as idényben októberig 22 játékost szerepeltettek, közülük 17-en legfeljebb 21 évesek voltak.

2023.01.25 19:31:39

Minden más foci nemzetisport.hu

Az egyetlen edző, aki (az európai Szuperkupát leszámítva) az összes kontinentális fináléját megnyerte.