B. L. 2020.08.04 14:22 Frissítve: 2020.08.04 14:49

FFT: aki főszereplőként lemaradt Zidane csodagóljáról – Roberto Carlos-exkluzív

Roberto Carlos a világ talán legnagyobbra tartott hátvédje, bár ő nem így látja saját magát. A tömör combú szambasztár arról beszélt, hogyan barátkozott Beckhammel, és miért nem lett a Chelsea játékosa.

A tömör combú szambasztár arról is beszélt, hogyan barátkozott Beckhammel, és miért nem lett a Chelsea játékosa (Fotó: AFP)

 

Ragyogó pályafutása során Roberto Carlos 115 gólt szerzett, ez nem is olyan rossz egy hátvédtől. Négy alkalommal lett spanyol bajnok, háromszor nyerte meg a Bajnokok Ligáját, két Copa América-aranyérmet is betehetett a vitrinbe, és persze ne feledkezzünk meg a világbajnoki címről se. Így már nem merészség kijelenteni, hogy ő minden idők egyik legjobb balhátvédje. Még mielőtt a felsoroltakból bármelyik címet megszerezte volna, belőtte a futballtörténelem egyik legikonikusabb gólját.

Az 1997-es Tournoi de France-on elcsavarodó szabadrúgása a mai napig felfoghatatlan, és legalább annyira nincs rá magyarázat, mint Carlos Valderrama hajára. A nekifutás a kezdőkörből indult, és ilyen erősen talán nem is lehet ellőni és elcsavarni a labdát. Egy jó méterrel kerülte el a sorfalat, és a kapufáról pattant be a tehetetlen Fabien Barthez mellett.

„Az volt az elképzelés, hogy a szelep abba az irányba álljon, amerre lövöm a labdát. Ez bármelyik szabadrúgáslövőnek bejöhet, nagyobb lesz a lövésben az erő. Mindenki azt gondolta, hogy onnan nem lehet ilyet rúgni, de a szél is segített, és nagyon jól találtam el. Nehéz megmagyarázni, hogy csináltam, őszintén szólva nincs rá magyarázat” – mondta Robert Carlos a FourFourTwo-nak.

A teljes cikket elolvashatják a FourFourTwo.hu oldalán, ide kattintva!

Magazinunkat olvassa digitálisan a digitalstand.hu/fourfourtwo oldalon!

A LEGENDÁS SZABADRÚGÁSGÓL

2020.12.02 15:30:02

Minden más foci DUDUCZ TIBOR

A kilencmérkőzéses nyeretlenségi szériáját megszakító szeredi csapat 37-szer szabálytalankodott.

2020.12.01 12:23:55

Minden más foci KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

Már az is kisebb csoda volt, hogy Carlos Tévez túlélte nyomortól sújtott gyerekkorát – 76-szoros válogatottként ér véget a karrierje.