B. L. 2020.08.04 14:22 Frissítve: 2020.08.04 14:49

FFT: aki főszereplőként lemaradt Zidane csodagóljáról – Roberto Carlos-exkluzív

Roberto Carlos a világ talán legnagyobbra tartott hátvédje, bár ő nem így látja saját magát. A tömör combú szambasztár arról beszélt, hogyan barátkozott Beckhammel, és miért nem lett a Chelsea játékosa.

A tömör combú szambasztár arról is beszélt, hogyan barátkozott Beckhammel, és miért nem lett a Chelsea játékosa (Fotó: AFP)

 

Ragyogó pályafutása során Roberto Carlos 115 gólt szerzett, ez nem is olyan rossz egy hátvédtől. Négy alkalommal lett spanyol bajnok, háromszor nyerte meg a Bajnokok Ligáját, két Copa América-aranyérmet is betehetett a vitrinbe, és persze ne feledkezzünk meg a világbajnoki címről se. Így már nem merészség kijelenteni, hogy ő minden idők egyik legjobb balhátvédje. Még mielőtt a felsoroltakból bármelyik címet megszerezte volna, belőtte a futballtörténelem egyik legikonikusabb gólját.

Az 1997-es Tournoi de France-on elcsavarodó szabadrúgása a mai napig felfoghatatlan, és legalább annyira nincs rá magyarázat, mint Carlos Valderrama hajára. A nekifutás a kezdőkörből indult, és ilyen erősen talán nem is lehet ellőni és elcsavarni a labdát. Egy jó méterrel kerülte el a sorfalat, és a kapufáról pattant be a tehetetlen Fabien Barthez mellett.

„Az volt az elképzelés, hogy a szelep abba az irányba álljon, amerre lövöm a labdát. Ez bármelyik szabadrúgáslövőnek bejöhet, nagyobb lesz a lövésben az erő. Mindenki azt gondolta, hogy onnan nem lehet ilyet rúgni, de a szél is segített, és nagyon jól találtam el. Nehéz megmagyarázni, hogy csináltam, őszintén szólva nincs rá magyarázat” – mondta Robert Carlos a FourFourTwo-nak.

A teljes cikket elolvashatják a FourFourTwo.hu oldalán, ide kattintva!

Magazinunkat olvassa digitálisan a digitalstand.hu/fourfourtwo oldalon!

A LEGENDÁS SZABADRÚGÁSGÓL

2021.09.22 13:04:39

Minden más foci CSILLAG PÉTER

A Tokaj-Certa Kupán olyan majdani klasszisok játszottak, mint Zvonimir Boban vagy Robert Jarni.

2021.09.19 14:42:04

Minden más foci BOROS MIKLÓS (összefoglaló), K. T. I. (percről percre)

Az első félidőben a Sepsi jelentős mezőnyfölényben játszott, ám így sem tudta legyűrni a bajnokság 6. helyén álló Aradot.

2021.09.18 17:47:26

Minden más foci DUDUCZ TIBOR

Schäfer, Szendrei Ákos és Hahn is pályára lépett a dunaszerdahelyieknél, 2–1-re győztek a Ruzomberok ellen.

2021.09.16 16:09:12

Minden más foci TŐKE JÁNOS

Nem tudta megverni a topolyai csapat a Napredakot, pedig a 93. percben nagyon közel állt az egyenlítéshez.

2021.09.15 23:58:00

Minden más foci DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. A bűnözőknél az a baj, ha nyomot hagynak maguk után, mert akkor elkapják őket a rendőrök, az emberiség igazán nagy alakjai viszont akaratlanul megteszik ezt.