D. Á. 2022.06.28 14:40

Brazília: Aki Neymart a szélre teszi ki, az egy szamár – Tite

A brazil labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Tite nem érti, a Paris Saint-Germainnél miért kritizálják ilyen sokszor és keményen Neymart – írja a Goal.

A brazil szövetségi kapitány megvédte Neymart (Fotó: AFP)

 


Végéhez közeledhet Neymar PSG-ben töltött ideje. A francia RMC Sport információi szerint a 30 éves támadónak olyannyira nem tetszett Nasszer al-Kelaifi elnök korábbi nyilatkozata, hogy készen áll távozni.

A brazilok szövetségi kapitánya úgy gondolja, Neymar nem jelenthet problémát klubcsapatában, sőt neki kell lennie a megoldásnak.

„Ha egy edző Neymart a szélen játszatja, én szamárnak fogom hívni. Az ilyen kvalitásokkal bíró futballista kreativitását meglehetősen visszafogja, ha a szélről kell indulnia” – mondta Tite, aki szerint a tízesnek a csatár mögött kellene irányítania.

A probléma az, hogy erre a posztra ott van a hétszeres aranylabdás argentin klasszis, Lionel Messi is, akitől idén biztosan nem akar megválni a Paris Saint-Germain.

Kylian Mbappé szerződéshosszabbítása óta szinte nem telik el úgy nap, hogy a nemzetközi sajtóban ne Neymar távozásáról cikkeznének. A játékost az elmúlt napokban szóba hozták a Chelsea-vel és a Manchester Uniteddel is, a hírek szerint előbbi érdeklődése egyre jelentősebb.

Ugyanakkor a brazil klubváltása nem lesz egyszerű: a szerződésében állítólag van egy záradék, miszerint az eredetileg 2025 nyaráig szóló megállapodása 2022. július 1-jén automatikusan meghosszabbodik 2027-ig, így a párizsiaknak sietniük kellene az eladásával.

2022.08.14 18:30:13

Minden más foci R. Gy.

Hiába minden, továbbra sem megy az Eszéknek, csak egy pontot szerzett hazai pályán.

2022.08.13 17:03:33

Minden más foci TŐKE JÁNOS (összefoglaló), CSELŐTEI MÁRK (percről percre)

A négy forduló után veretlen topolyaiak az előző két meccsükön így összesen egy pontot szereztek.

2022.08.10 20:20:49

Minden más foci VARGA ÁDÁM (összefoglaló), VÉGH JÁNOS (percről percre)

Nem okozott sok veszélyt a lelkesen küzdő német csapat • Ancelotti a Szuperkupa legeredményesebb edzője.