Belgium: „Szerencsére józan voltam” – drukker asszisztenskedett a meccsen

Vágólapra másolva!
2017.12.01. 11:36
null
Luc Bosmans munkában…
Egy drukker élete második legjobb élményét élhette át szerdán a Mechelen–Genk labdarúgó-mérkőzésen a Belga Kupában.

 

Már a hosszabbításban járt a Mechelen–Genk labdarúgó-mérkőzés a Belga Kupában, amikor megsérült a játékvezető, Christophe Dierick. Nagy ügy, gondolhatnánk. Csakhogy az ilyenkor beugró tartalék bírót már korábban bevetették az egyik asszisztens sérülése miatt. Így a megmaradt két egészséges spori tanakodni kezdett, hogy mi legyen.

Végül a negyedik játékvezető átvette a vezetőbírói teendőket, a megüresedett asszisztensi munkára pedig a hangosbeszélő segítségével a nézők között kerestek jelentkezőt.

„Nincs itt véletlenül egy játékvezető?” – szólt a szpíker. Ezt meghallotta egy Luc Bosmans nevű szurkoló, aki azonnal jelentkezett, majd kisvártatva már élesben futhatott az oldalvonal mentén.

„Még szerencse, hogy hét közben rendezték meg a mérkőzést, mert ha ez hétvégén történik, aligha lennék józan. Nem is reméltem, hogy pályára léphetek ezen a mérkőzésen” – válaszolta Bosmans, amikor egy újságíró interjút készített vele a találkozó után.

Az amatőr szinten korábban többször bíráskodó Bosmans megemlítette, hogy bár remek tapasztalat volt, ez csak a második legjobb élménye a futballal kapcsolatban. Az első továbbra is a Mechelen 1988-as győzelme a KEK-döntőben az Ajax ellen.

A Mechelen–Genk mérkőzés 1–1 után tizenegyespárbajban dőlt el, Bosmans legnagyobb sajnálatára a Genk javára…

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik