Dani Alves állítja, részeg volt, amikor az állítólagos szexuális zaklatás történt

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2024.01.19. 13:42
Dani Alves megint változtatott vallomásán, most azt állítja, részeg volt, amikor állítólag szexuális erőszakot követett el (Fotó: Getty Images)
Újabb fejezetéhez érkezett az FC Barcelona egykori védőjének, Daniel Alvesnek az ügye. A labdarúgót még 2023 elején vették őrizetbe, azok után, hogy egy nő azt állította, Alves megerőszakolta őt az egyik barcelonai bárban 2022 decemberében.

Dani Alvest tavaly január közepén szexuális zaklatás miatt vették őrizetbe, miután egy nő azt állította, hogy 2022. december 30-án az egyik barcelonai bárban Alves a fehérneműjébe dugta a kezét. Később a vádat nemi erőszakra módosították, s arról szóltak a hírek, hogy az egykori labdarúgó akár 12 évnyi börtönbüntetést is kaphat.

Az FC Barcelona korábbi labdarúgója továbbra is ártatlannak vallja magát, de helyzetén nem segít, hogy többször is módosított vallomásán. Először még azt mondta, nem ismeri a hölgyet és nem ártott senkinek, aztán az ügyészi kihallgatáson már arról beszélt, hogy közös beleegyezéssel történt az érintkezés, ezt viszont árnyalja, hogy az egyik szemtanú és a kamerák felvételei alapján Alves sietve távozott a helyszínről, ami arra utal, hogy felfoghatta tettének súlyát.

Alves továbbra is ártatlannak vallja magát, nyáron elismerte hűtlenségét feleségével szemben, de azt mondta, nem bántott senkit és megbocsát vádlójának.

Az ESPN a spanyol EFE hírügynökségre hivatkozva azt írja: igazságügyi források megerősítették, hogy Daniel Alves részeg volt azon az éjszakán, amikor az állítólagos szexuális zaklatás történt.

A lap szerint ha a februári bírósági tárgyaláson Alvest bűnösnek találják, enyhítő körülményként elfogadhatják, hogy részeg volt, így mérsékelhetik büntetését.

A labdarúgó ügyvédje, Inés Guardiola azzal érvelt, hogy Alves ittasságának mértéke rontotta kognitív képességeit és nem tudott a tetteiről – más kérdés, hogy ez már az ötödik alkalom, hogy a labdarúgó változtat a vallomásán.

Az ESPN úgy tudja, Alvesre kilenc év börtönt kért az államügyészség, a nő képviselői viszont 12 éves büntetést akarnak távoltartási végzés mellett, ráadásul Alvestől még 150 ezer eurót is követelnek.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik