Videó: újra kellett éleszteni a pályán a fejsérülést szenvedő kapust, félbeszakadt az Ajax meccse

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2023.10.01. 11:16
null
Nagy volt a baj (Fotó: Getty Images)
A holland élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 7. fordulójának szombati játéknapján a Waalwijk az Ajaxot fogadta. A vendégek 3–2-es vezetésénél a hazaiak kapusa, Etienne Vaessen súlyos fejsérülést szenvedett – számolt be a vi.nl.

A találkozó hajrájában a kivetődő kapust véletlenül fejbe rúgta Brian Brobbey, Etienne Vaessen pedig azonnal elvesztette az eszméletét, és a hírek szerint a pályán újra kellett éleszteni őt.

Fotó: Getty Images
Fotó: Getty Images
Fotó: Getty Images
Fotó: Getty Images

A 28 éves holland kapust hordágyon vitték le a pályáról, majd az öltözőben tovább folytatódott az ápolása, és utána mentővel kórházba szállították.

Fotó: Getty Images
Fotó: Getty Images

Később a Waalwijk vezérigazgatója, Frank van Mosselveld számolt be a történtekről. Elárulta, hogy Vaessen az újjáélesztése után eszméleténél volt, ugyanakkor nem tudta, hogy hol van, és mi történik vele. A kórházba szállításánál is magánál volt.

A liga és a holland csapatok a közösségi oldalaikon egymás után posztolták ki, hogy gondolataikkal a kapussal vannak. A teljesség igényen nélkül mutatunk meg néhányat.




A mérkőzést már nem folytatták, így azt későbbi időpontban kell befejezniük a csapatoknak.

FRISSÍTÉS (14.30): A Waalwijk kora délután friss közleményt adott ki a kapusa állapotáról. Azt írják, Vaessen jól érezte magát az éjjel, és most nyugodt körülmények között a gyógyulására koncentrál.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik