Kuznyecov a Fradiban alig játszott, ma az ukrán válogatottba hívják

P.K. P.K.P.K. P.K.
Vágólapra másolva!
2009.03.19. 09:29
Ifjabb Szergej Kuznyecov a magyar labdarúgás neveltje, a Ferencvárosban nőtt fel – ott, ahol évekig édesapja is játszott –, most, 26 évesen mégis Ukrajnában rúgja a gólokat. A Karpati Lviv csatára a harmadik helyen áll az ukrán élvonalbeli bajnokság góllövőlistáján, érdeklődnek iránta a Sahtar Donecktől, és hamarosan az ukrán válogatottban is bemutatkozhat. Pedig másképp is alakulhatott volna…
Kuznyecov egyik gólját ünnepli
Kuznyecov egyik gólját ünnepli
Kuznyecov egyik gólját ünnepli
Kuznyecov egyik gólját ünnepli

„Magyarországon nőttem fel, itt vált belőlem labdarúgó, és mindig arról álmodtam, hogy egyszer majd a Ferencváros meghatározó játékosa leszek. De sajnos nem így alakult” – kezdte a Nemzeti Sport Online-nak adott nyilatkozatát ifjabb Szergej Kuznyecov, a korábbi ferencvárosi jobbhátvéd fia.

Az ukrán élvonalbeli bajnokságban 7. helyen álló Karpati Lviv támadója elmúlt három meccsén hat gólt lőtt, és összesen már nyolc találatnál jár, amivel a harmadik helyen áll az ukrán góllövőlistán. Teljesítményére felfigyeltek az ukrán válogatottnál és a bajnoki címvédő Sahtar Donecknél is.

KUZNYECOV DUPLÁJA A CSERNOMOREC ELLEN



„Most életem talán legjobb formájában játszom, de az igazsághoz hozzátartozik, hogy a csapat nagyon jól szerepel. A klub történetének egyik legjobb tavaszi szezonkezdetét produkáltuk, hiszen az idén eddig mindhárom meccsünket megnyertük, így nem tűnik elérhetetlennek a nemzetközi szereplést érő ötödik hely megszerzése sem” – nyilatkozta a most folyó bajnokságról Kuznyecov.

„Az, hogy ennyire jól megy a játék, engem is meglepett, hiszen csak szeptember óta vagyok a Lviv játékosa, de szerencsére remekül sikerült a beilleszkedésem, hazai meccseinken átlagosan tizenötezer szurkoló biztat minket, megkerestek az ukrán válogatottól, állítólag a következő felkészülési meccsre meghívót is kaphatok, és ráadásul kedvenc szerelésemben, zöld-fehérben szerepelhetek” – folytatta a futballista.

MESTERHÁRMAS AZ ILLICSIVEC ELLEN



Na, igen, az a bizonyos zöld-fehér mez… Az ifjabb Kuznyecov a Ferencvárosban kezdett el futballozni, de az első csapatnál tartósan nem számítottak rá, sokszor kölcsönadták, többek között ezért is alakult úgy a pályafutása, hogy 26 éves korára már hét különböző országban megfordult (Magyarország és Ukrajna mellett játszott Finnországban, Litvániában, Oroszországban, Fehéroroszországban és Romániában is). Amikor a Fradiról kérdeztük, nagy sóhajjal kezdte válaszát.

„Ha rajtam múlott volna, most is a Fradiban játszanék. De sajnos nagyon kevés lehetőséget kaptam a zöld-fehéreknél, pedig már a magyar állampolgárságom intézése is folyamatban volt. Mindenki azt mondta, hogy Garami József a saját nevelésű fiatalokra épít, ehhez képest amikor ő volt az edző, én és Huszti Szabolcs a pálya szélén passzolgattunk, miközben a kezdőcsapatban idős külföldiek szerepeltek” – mondta csalódottan Kuznyecov.

A csatár hozzátette: bár a Ferencvárosnál szerződést ajánlottak neki, nem érezte úgy, hogy esélye lenne bekerülni a csapatba, ezért 2003-ban végleg elhagyta a klubot és Magyarországot is, a magyar állampolgárságot pedig már nem igényelte, mert nem látta értelmét. Szülei egyébként továbbra is Magyarországon élnek, édesapja fiatal játékosok megfigyelésével foglalkozik.

KUZNYECOV GÓLJA A KRIVBASZNAK



„Ha így megy a játék a továbbiakban is, akkor nem tartom lehetetlennek, hogy idővel az ukrán válogatott keret állandó tagja legyek, mert jelenleg Andrij Voronint leszámítva nincs igazi klassziscsatár Ukrajnában. Arra azonban már nem látok esélyt, hogy visszatérjek Magyarországra, már csak azért sem, mert az elmúlt meccsünk után a Sahtar Doneck is érdeklődött irántam, így lehet, hogy a nyártól a bajnoknál folytatom” – mondta Kuznyecov, aki hozzátette, másképp is alakulhatott volna…
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik