Csizmadia Csaba első osztrák bajnoki gólját Sáfár Szabolcsnak lőtte

Vágólapra másolva!
2007.04.14. 21:00
Csizmadia Csaba megszerezte első bajnoki gólját Ausztriában, az egykori székesfehérvári védő a Mattersburg csapatát segítette győzelemhez az Austria Wien ellen. A bécsiek kapuját egyébként Sáfár Szabolcs védte, a volt válogatott kapus három gólt kapott.
Csizmadia Csaba
Csizmadia Csaba
Csizmadia Csaba
Csizmadia Csaba
A 28. fordulóban a Mattersburg hazai pályán az Austria Wient fogadta, Csizmadia Csaba ezúttal is a kezdőcsapatban kapott helyet a hazaiaknál, míg a fővárosiak hálóját Sáfár Szabolcs őrizte.

A volt válogatott kapus már a nyolcadik percben kénytelen volt a hálójából kikaparni a labdát, Cem Atan tizenhatosról leadott lövésével szemben tehetetlen volt.

A hazai csapat a félidőig megtartotta vezetését, de nem vonulhattak boldogan az öltözőbe Csizmadiáék, miután a 44. percben megfogyatkoztak: Schörgenhofer játékvezető az asszisztensével való konzultálás után kiállította Carsten Janckert.

Nem jelentett gondot az emberhátrány, és a 48. percben a magyar válogatott védő Kühbauer beadása után – Blanchard érintésével – Sáfár kapujába küldte a labdát. Ez volt Csizmadia első bajnoki gólja, korábban a kupában már szerzett egy találatot.

Ilco Naumoszki révén már háromgólos volt a hazaiak előnye, de a rutinos középpályás, Milenko Acimovic szépíteni tudott. A szlovén játékos végül nem tölthette a pályán az utolsó perceket, ugyanis könyöklés miatt ő is a kiállítás sorsára jutott.

A másik három mérkőzés közül csak Bodnár László csapata, a Salzburg tudta begyűjteni a három pontot idegenben, az Altach és a Rapid Wien is hazai pályán nyert.

OSZTRÁK LABDARÚGÓ-BAJNOKSÁG

28. FORDULÓ
Altach-Grazer AK 3-1
Mattersburg-Austria Wien 3-1
Rapid Wien-Wacker Tirol 2-1
STurm Graz-Salzburg 0-2
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik