Romario mesterhármast ért el, most már 995 találatnál tart

Vágólapra másolva!
2007.03.12. 08:03
Három gólt szerzett Romario a Vasco da Gama legutóbbi bajnokiján, így saját számításai szerint már 995 találatnál jár. A támadó a Madureira elleni meccsen 1-1-es állásnál állt be csereként.
Romario csereként beállva lőtt három gólt
Romario csereként beállva lőtt három gólt
Romario csereként beállva lőtt három gólt
Romario csereként beállva lőtt három gólt

Egyre közelebb jár Romario az ezergólos álomhatárhoz. Az 1994-ben világbajnoki címet szerző támadó a FIFA külön engedélyével léphet pályára a Vasco da Gamában, hiszen az elmúlt egy évben az amerikai Miami, valamint az ausztrál Adelaide mezét is viselte.

Ha már pályára léphet, akkor eredményesen is játszik a 41. születésnapját januárban ünneplő támadó: a legutóbbi mérkőzésen, a Madureira ellen három gólt szerzett a Carioca bajnokságban.

Pedig az a mérkőzés nem indult túl jól a Vascónak, hiszen Muriqui góljával a félidőben 1-0-ra vezetett a Madureira. Leandro Amaral ugyan a második játékrész elején egyenlített, de még a döntetlen is botrányos eredmény lett volna a Vascóra nézve.

A gól után nem sokkal beállt Romario, és ha már pályára lépett, nem is tétlenkedett: előbb a 64. percben lőtte a hálóba Abedi beadását, majd négy perc múlva hat méterről fejelt a kapuba.

A végeredményt is a rutinos támadó állította be, a 77. percben tizenegyesből volt eredményes.

Nagy csatát vívott egymással a Santos és a Sao Paulo. A vendégek a válogatott keretbe első ízben meghívott Ilsinho góljával szereztek vezetést. A Santos a 70. percben egyenlíthetett volna, de szabályosnak tűnő góljukat les címén nem adta meg a játékvezető.

A Santos végül megmentett egy pontot, miután a hosszabbítás harmadik percében a fiatal védő, Carlinhos előremerészkedett, és egy szép lövéssel kiegyenlített. A Santos ezzel megtartotta vezető helyét, egy ponttal vezet riválisa előtt.

Magabiztos győzelmet aratott a Palmeiras, amely 4-1-re verte a Juventust. A mérkőzés hőse a chilei Jorge Valdivia volt, aki két büntetőt harcolt ki (mindkettőt Edmundo váltotta gólra), majd saját maga is betalált.

A Corinthians idegenben verte a Bragantinót. Amoroso egy szép szabadrúgásból megszerezte a vezetést, de a hazaiak az első félidő ráadásában Alex Afonso révén értékesíttek egy büntetőt. A tizenegyes előtt Marcos Vinicius szabálytalankodott, de a 86. percben jóvátette hibáját, hiszen megszerezte csapata győztes gólját.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik