A zseniális brazilok egy pillanatnyi esélyt sem adtak Kínának

Vágólapra másolva!
2008.08.21. 16:38
Brazília és az Egyesült Államok jutott a női röplabda olimpiai tornájának a fináléjába, miután mindkét csapat meglepően simán vette az elődöntőt. A döntőnek a zseniálisan játszó brazilok az esélyesei, de az Egyesült Államok női röplabdacsapata már 24 éve nem szerepelt ilyen jól – a fináléban is megkeseríthetik a dél-amerikaiak dolgát.
A brazilok (sárgában) meglepően simán verték meg a címvédő Kínát
Fotó: Reuters
A brazilok (sárgában) meglepően simán verték meg a címvédő Kínát
A brazilok (sárgában) meglepően simán verték meg a címvédő Kínát
Fotó: Reuters
A brazilok (sárgában) meglepően simán verték meg a címvédő Kínát

Hangos volt a kínai közönség, de hamar elcsendesítették a brazilok: a címvédő házigazdákat valósággal padlóba döngölte a fantasztikusan játszó dél-amerikai csapat a női röplabdatorna elődöntőjében.

A világelső brazilok ugyan rosszul kezdték az első szettet, de Paula Pequeno vezetésével jobban bírták a végjátékot, és két játszmalabdát is hárítva, 27–25-re nyertk az első felvonást.

A rengeteg hibát elkövető, szemmel láthatóan ideges kínaiak túl sok előnyt adtak a braziloknak a második játszmában is, akik ezt a szettet három ponttal nyerték meg. A harmadik játszmára már kérdés sem maradt: a kínaiak védekezése teljesen szétesett, a pontjaikat tetszés szerint elérő brazil lányok pedig 25–14-re nyerték a játszmát és 3:0-ra a mérkőzést.

Ellenfelük a fináléban az Egyesült Államok lesz, hisz az amerikaiak szintén meglepően simán múlták fölül Kubát a másik elődöntőben, visszavágva ezzel eddigi egyetlen vereségükért.

A háromszoros olimpiai bajnok karibiaknak tulajdonképpen esélyük sem volt a presztízscsatában: a röplabdatornán eddig 6–1-el álló amerikaiak 20-ra, 16-ra és 17-re nyerték a játszmákat a rengeteget hibázó kibaiak ellen.

„A hibáinkkal kivégeztük magunkat” – nyilatkozta könnyek között a kubaiak egyik sztárja, Nancy Carillo. „Ez egyszerűen játéknak se volt nevezhető”.

A kínai szövetségi kapitány, Jenny Lang Ping miatt komoly lelátói támogatást kapó amerikaiak 1984 óta első fináléjukra készülnek.

„Most már az arany a cél. Évekig dolgoztunk kőkeményen, mindent feláldoztunk a sikerért. Együtt izzadtunk, véreztünk és sírtunk, most itt a lehetőség” – nyilatkozta Logan Tom, az amerikaiak szélsőütője.

NŐI RÖPLABDA

ELŐDÖNTŐK
Brazília–Kína 3:0 (–25, –22, –14)
Egyesült Államok–Kuba 3:0 (–20, –16, –17)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik