Baczkónak nem sikerült a bravúr, végül a hetedik helyen zárt

Vágólapra másolva!
2008.08.11. 12:27
Baczkó Bernadett vereséggel kezdte meg szereplését a pekingi ötkarikás játékokon, de a magyar származású – azonban már régóta ausztrál színekben versenyző – Pekli Mária elleni elveszített meccs nem jelentette a végső búcsút. Sportolónk a vigaszágon folytathatta szereplését, ahol Neszria Dzselasszit legyőzve még a bronzra is esélye volt, de a francia Barbara Harel megállította, így a hetedik helyen zárt.
Baczkó (fehérben) Peklitől kapott ki először, de sajnos nem utoljára
Fotó: Reuters
Baczkó (fehérben) Peklitől kapott ki először, de sajnos nem utoljára
Baczkó (fehérben) Peklitől kapott ki először, de sajnos nem utoljára
Fotó: Reuters
Baczkó (fehérben) Peklitől kapott ki először, de sajnos nem utoljára

Nem kezdte jól a szereplését Baczkó Bernadett a cselgáncsozók 57 kilogrammos súlycsoportjában. A világbajnoki bronzérmes magyar sportolónő a bajai születésű, de már ausztrál Pekli Máriától kapott ki.

BACZKÓ AZ UTOLSÓ MECCSET KÖVETŐEN

„A levegőben véletlenül hasba rúgott a francia, utána elnézést is kért érte, én viszont amiatt nem tudtam kifordulni, és a lábamra érkezni. Bár nem fáradt el annyira, amennyire gondoltam, a taktika működött – majd legközelebb legyőzöm őt. Örülök, hogy a hetedik helyen végeztem, bár nem bírtam kihozni magamból a maximumot. Londonra próbálok majd máshogy készülni, ezzel együtt a mostani világranglistás pozícióm alapján reális a végeredmény" – nyilatkozta az MTI-nek Baczkó, akit hamarosan elkísértek doppingvizsgálatra.
Szerencsére ezzel azonban nem ért véget Baczkó szereplése, hiszen Pekli továbbment, és ezzel a KSI kiválósága a vigaszágon folytathatta a tunéziai Neszria Dzselasszi ellen, akit éppen Pekli búcsúztatott.

Az észak-afrikai dzsúdós négy percig bírta a magyar ellen, aki ekkor vazaarit érően vitte földre őt, majd az akció folytatásaként leszorítást indított. A rivális tehetetlenül vergődött a magyar kőkemény ölelésében 25 másodpercig, mígnem a bíró felmutatta az ippon jelét.

„Dühös és ideges voltam a vereségem után, ráadásul a tunéziai lányt csak egy spanyolországi edzőtáborból ismertem. A taktika mindenesetre bevált, felszabadultam, úgyhogy jöhet a következő ellenfél” – nyilatkozta az MTI-nek Baczkó.

Ekkor úgy festett a helyzet, világbajnoki bronzérmes sportolónknak még egy meccset kellet nyernie azért, hogy biztosan pontszerző legyen, azonban lehetséges ellenfelei között volt a címvédő német Yvonne Bönisch is.

Nos, Athén aranyérmesét elkerülte Baczkó, helyette kapta a nem túl veretes eredménysorral rendelkező, de ugyancsak nehezen verhető francia Barbara Harelt.

„Ő igen kellemetlen ellenfél, jobban örültem volna az általa legyőzött németnek, de egy-két perc elteltével általában elfárad, akkor jövök majd én. Jó előjel, hogy a tavalyi vb-n megvertem őt a négy közé jutásért” – mondta cselgáncsozónk.

„Most kicsit kifújom magam, aztán a melegítőteremben az edzőmmel nagyon rá kell pörögnöm a folytatásra" – nyilatkozta Baczkó az Harel elleni meccs előtt.

A hétfő délben kezdődő találkozón aztán nem sikerült a győzelem, a francia dzsúdós a vége előtt 16 másodperccel vazaarival vitte a földre Baczkót, ami után sportolónk könnyebben meg is sérült, ezért már nem volt ereje egy utolsó nagy rohamra.

Vereségével a KSI versenyzője a sajnos nem pontszerző hetedik helyen zárta az ötkarikás játékokat. A magyar küldöttség három nap után két hetedik helynél tart – szombaton a 48 kg-os Csernoviczki Éva jutott el odáig –, a keddi „magyar szünnap" után pedig szerdán Mészáros Anettet (70 kg) szólítják tatamira.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik