Strifler és Detrői a topon

LIPICZKY ÁGNESLIPICZKY ÁGNES
Vágólapra másolva!
2002.09.21. 21:25
Címkék
Strifler Angéla kiegyensúlyozott versenyzés után nyerte meg az egyéni összetettet (Fotó: Unger Tamás)
Strifler Angéla kiegyensúlyozott versenyzés után nyerte meg az egyéni összetettet (Fotó: Unger Tamás)
Strifler Angéla kiegyensúlyozott versenyzés után nyerte meg az egyéni összetettet (Fotó: Unger Tamás)
Strifler Angéla kiegyensúlyozott versenyzés után nyerte meg az egyéni összetettet (Fotó: Unger Tamás)
Strifler Angéla kiegyensúlyozott versenyzés után nyerte meg az egyéni összetettet (Fotó: Unger Tamás)
Strifler Angéla kiegyensúlyozott versenyzés után nyerte meg az egyéni összetettet (Fotó: Unger Tamás)
Noha Szombathelyen lelkesen köszöntötték, a vasi közönség nem láthatta Csollány Szilvesztert versenyezni a mesterfokú bajnokság egyéni összetett versenyében. Az ok prózai: olimpiai bajnokunk bicepsze begyulladt a tatai edzőtáborozás során, és jobbnak látta, ha nem mutatja be új gyakorlatát a gyűrűn.
"Már napok óta érzem, hogy szúr a bicepszem, a legegyszerűbb mozdulatsornál is, így inkább nem kockáztatok” – magyarázta szomorúan Csollány.
"Elsősorban a világbajnoki szereplést kell szem előtt tartanunk, természetesen jó lett volna, ha élesben mutatja be új gyakorlatát Szilveszter, de a súlyos sérülés elkerülése érdekében jobb, ha kihagyja ezt a viadalt” – mondta tárgyilagosan Vereckei István szövetési kapitány.

Pedig mint a kapitány is említette, nagy szükség van a versenyzésre, még akkor is, ha a mozdulatok, a fogások, itt-ott még bizonytalanok, és a gyakorlatokon jól látszik, egyelőre még premierüket "élik”.

Kapitányi szavak

Vereckei István férfi szövetségi kapitány: – Elégedett vagyok a versenyzôimmel, elsôsorban azokkal, akik már megreszkírozták akár sikeresen, akár kevesebb sikerrel a debreceni világbajnokságra összeállított gyakorlatokat. Gondolok itt elsôsorban Lôrik Attilára, Gál Róbertre, Fekete Leventére, és Jordanov Krisztiánra. Érezhetôen a versenyidény elején járunk, éppen ezért a fiúk az utolsó szerekre lendültek bele, bízom benne, hogy a vasárnapi szerenkénti döntôben már jobb szereplést láthatunk tôlük.
Maráczi Márta nôi szövetségi kapitány: – Több meglepetéssel is szolgáltak számomra a lányok, elsôként Strifler Angéla, aki bár az edzéseken nem jeleskedett, most hihetetlen versenyzôi erényeket villantott meg. Drótos Nikolettáról eddig is tudtam, hogy tehetséges versenyzô, de minden dicséretet megérdemel kiegyensúlyozott, rontás nélküli teljesítményéért, és Ónodi Gabriellára is büszke vagyok, aki több mint egyesztendôs kihagyás után tért vissza, és szép tornát mutatott több szeren is. A verseny elején azt hittem, Kiss Renáta szerzi meg az aranyat, ám korláton rontott, de nem haragudhatok rá, hiszen ô már a világbajnoki gyakorlatával kisérletezett.
Hiszen mint tudjuk, rohamosan közeledik a debreceni szerenkénti világbajnokság, ahol rutinosan kellene szórni a kilenc pont feletti eredményeket, máskülönben örülhetünk, ha a selejtezőt túlélik versenyzőink.
Itt Szombathelyen azért jó párat láthattunk a kiemelkedő gyakorlatokból, Gál Róbert talaj- és ugrásgyakorlata (9.3–9.3), az ifjúsági korú Berki Krisztián lólengése (9.4), a Franciaországból hazatérő Fekete Levente gyűrűgyakorlata (9.3), és Lőrik Attila korlátja (9.2) egyaránt nagy tapsot érdemelt.

Éppen ezért meglepetést jelentett, hogy a férfiaknál a viszonylag közepes teljesítményt nyújtó Detrői Zoltán vihette haza az aranyérmet. A Honvéd fiatalja annak köszönhette sikerét, hogy nagyobb rontás, látványos esés nélkül úszta meg ezt a napot.

,,A győzelemnek nagyon örülök, még akkor is, ha semmi extrát nem mutattam, viszont az nagyon bosszant, hogy azon a három szeren, amelyen a világbajnokságon is indulni szeretnék, alulmúltam önmagam. A talajt, a korlátot és a lólengést is jobb elfelejteni” – értékelte teljesítményét az újdonsült bajnok.

Mesterfokú bajnokság a Delta-kupáért, Szombathely
Egyéni összetett verseny

Férfiak. Bajnok: Detrôi Zoltán (Honvéd-Steffl, edzô: Fazakas Csaba) 52.000 (talaj: 8.800, lólengés: 8.500, gyűrű: 8.400, ugrás: 8.900, korlát: 8.900, nyujtó: 8.500), 2. Jordanov Krisztián (Honvéd-Steffl) 51.900 (8.500, 8.400, 8.200, 9.300, 8.500, 9.000), 3. Fekete Levente (Honvéd-Steffl) 51.800 (8.100, 8.600, 9.300, 8.500, 8.500, 8.800), 4. Gál (FTC-Ybl Tervezô) 51.800, 5. Lôrik (Honvéd-Steffl) 51.700, 6. Hetrovics (FTC-Ybl Tervezô) 51.200
Nôk. B: Strifler Angéla (Hungarotel TC Békéscsaba, e: Zsilinszki Tünde) 34.300 (ugrás: 8.700, felemáskorlát: 8.650, gerenda: 8.250, talaj: 8.700), 2. Drótos Nikoletta (KSI SE) 34.150 (8.850, 8.450, 8.200, 8.650), 3. Kiss Renáta (Hungarotel TC Békéscsaba) 33.900 (8.300, 8.600, 8.400, 8.600), 4. Ónodi G. (Újpesti TE) 33.550, 5. Péntek (Hungarotel TC Békéscsaba) 33.525, 6. Szarka (KSI SE) 32.800
A második helyezett Jordanov Krisztián épphogy csak elmaradt Detrőitől, de ő sem tünt túl boldognak a verseny után.
"Fizikálisan tökéletes vagyok, ám a fejemben egy kis rendet kell teremtenem. Úgy érzem, jó úton haladok, felesleges lenne, hogy megint egy apró figyelmetlenségen ússzon el a világbajnoki szereplésem” – mondta Jordanov.
A női bajnok Strifler Angéla is a fejére panaszkodott. A békéscsabaiak reménysége, aki ezúttal nagyon öszszeszedett tornát produkált, a felkészülési időszakot kissé szétszórtan élte meg.
"Aránylag jól sikerült ez a verseny, ami azért is csoda, mert nyáron többször is elegem lett a tornából. Nem találtam semmi motivációt, egyszerűen képtelen voltam az edzésmunkára koncentrálni. Most azonban önbizalmat adott ez a siker, és az, hogy talajon, felemáskorláton és gerendán is jól szerepeltem. Úgy érzem, elegendő erőt kaptam a folytatáshoz” – magyarázta Strifler a versenyt követően.
A nőknél a meglepetést a még ifjúsági korú Drótos Nikolett szolgáltatta, aki a jóval esélyesebb Kiss Renátát, valamint az idén visszatérő Ónodi Gabriellát megelőzve a második helyen zárt.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik