Szalai és Lovrencsics nélkül

Vágólapra másolva!
2014.05.15. 23:05
Keretet hirdetett a Dánia elleni, május 22-i felkészülési mérkőzésre Pintér Attila. A 31 megnevezett labdarúgó között mindössze 9 idegenlégiós...

Keretet hirdetett a Dánia elleni, május 22-i felkészülési mérkőzésre Pintér Attila. A 31 megnevezett labdarúgó között mindössze 9 idegenlégiós található. Nem tartozik közéjük Szalai Ádám és Lovrencsics Gergely sem.Keretet hirdetett a Dánia elleni, május 22-i felkészülési mérkőzésre Pintér Attila. A 31 megnevezett labdarúgó között mindössze 9 idegenlégiós található. Nem tartozik közéjük Szalai Ádám és Lovrencsics Gergely sem.

Utóbbi érthető, hiszen a Lech Poznan kiváló formában levő középpályására a lengyel klub a bajnoki rájátszás alatt is igényt tart, így nem engedte el. Szalai Ádám esete már korántsem ennyire egyszerű. A Schalke 04 csatára ugyan nem a legjobb tavaszán van túl, hiszen sokat kellett kispadoznia, de ezt leszámítva még mindig a legmagasabban jegyzett magyar játékos ezen a poszton. A kevés játéklehetőség ezen kívül azért sem elég magyarázat, mivel Pintér Attila meghívót küldött annak a Korcsmár Zsoltnak is, aki vállsérülése miatt szintén most kezdi összeszedni magát.

"Korcsmár nem játszott az elmúlt két hónapban, de szeretném, ha ő is megismerné a csapat játékát, vele is meg tudnám beszélni az elképezéseinket, ezért annak ellenére is behívtuk, hogy tudjuk, egyelőre nincs százszázalékos állapotban" - fejtette ki álláspontját a kapitány. Lépése, amellett, hogy a védő felé gyakorolt gesztust illetően elismerésre méltó, egyben előrevetíti Szalai Ádám jövőképét. Ha ugyanis a német másodosztályú Fürth sérült védője ott lehet Telkiben, akkor a Bundesliga bronzérmesének másodszámú csatára miért nem?

A kérdés természetesen költői, hiszen a választ mindenki tudja. Pintér Attila nem bocsátotta meg Szalainak a világbajnoki selejtezősorozat vége felé tett kirohanását, ahol az egész magyar szakmát - fogalmazzunk szépen - elmarasztalta a több évtizedes sikertelenségért. A száműzetés, ha hivatalosan nem is lett kimondva, mostanra nyilvánvaló. Hogy Pintér Attila jól döntött-e? Az valójában csak az Eb-selejtezők folyamán derül ki. Már amennyiben akkor is ő áll a nemzeti együttes élén. De ez már egy másik történet.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik