A kortalan kapus

209253 209253209253 209253
Vágólapra másolva!
2014.03.07. 23:03
Címkék
Több mint 400 NB I-es mérkőzés van a lábában, a kesztyűiben. Elmúlt 40 éves. Mások ilyenkor már rég otthon ülnek és mesélik gyerekeiknek...

Több mint 400 NB I-es mérkőzés van a lábában, a kesztyűiben. Elmúlt 40 éves. Mások ilyenkor már rég otthon ülnek és mesélik gyerekeiknek pályafutásuk szép vagy kevésbé szép emlékeit, esetleg a sarki kocsmában dobálják be a feleseket az ivócimborákkal. Szűcs Lajos azonban még pályán van. Mi az, hogy ott van! Csapatkapitány. Az NB I egyik legjobb kapusa, a Nemzeti Sport osztályzatai alapján vele kezdődött az őszi szezon álomcsapata!Szűcs Lajos azonban még pályán van. Mi az, hogy ott van! Csapatkapitány. Az NB I egyik legjobb kapusa, a Nemzeti Sport osztályzatai alapján vele kezdődött az őszi szezon álomcsapata!

Legutóbb, alig pár órája a Mezőkövesd ellen bizonyított. Büntetőt fogott és ahogy a 86. percben kiszedte Balajti ziccerét, ezáltal életben tartva a Pápa hajszálnyi esélyét a pontszerzésre, ami később be is következett... az ösztönös, taníthatatlan. És bizonyítja, hogy bár Magyarország nem nevelt ki sok klasszis mezőnyjátékost az utóbbi 20-30 évben, kapusok terén azért közel sem ilyen vészes a helyzet.

Tegyük hozzá, külföldön Szűcs sem tudott megragadni, 1997 és 1999 között mindössze 3 mérkőzés jutott neki a Kaiserslautern színeiben. Ahogy a válogatottban is. Pályafutása többi klubcsapatában azonban mindig meghatározó szerep hárult rá. A Ferencváros például 2005 óra keresi méltó utódját, mindmáig sikertelenül. Talán Megyeri Balázsnak lett volna esélye erre a szerepre, ha nem adják el az Olympiakosznak, ahol egyébiránt méltatlanul kevés szerep jut neki.

Nem így Szűcsnek, aki folyamatosan véd, méghozzá nem is akárhogyan. Pápán lassan szobrot állíthatnak neki, hiszen kis túlzással egymaga többet tett azért, hogy a klub az élvonalban maradjon 2009 óta, mint a pályán levő másik 10 játékos. És az ellenfelek legnagyobb bánatára még egyáltalán nem foglalkoztatja a visszavonulás. Legalábbis köztudott, hogy meg szeretné dönteni Dino Zoff rekordját, aki 42 évesen akasztotta szögre a stoplist. Még 2-3 év. A teljesítményét nézve lazán benne van!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik