Videó: „Nagyon extra játékossá nőheti ki magát” – Dzsudzsák Baráthról

K. B.K. B.
Vágólapra másolva!
2022.03.24. 08:54
null
Baráth Péter tavaly októberben, az U21-es válogatott mezében (Fotó: Török Attila)
Ahogyan azt megírtuk, Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a DVSC 20 éves védekező középpályását, Baráth Pétert is meghívta a keretbe a Szerbia és az Észak-Írország elleni márciusi felkészülési mérkőzésekre. Az NSO Tv stábja a fiatalról forgatott, a kezdetekről, a válogatottságról és a jövőről egyaránt szó esett.

A labdarúgó édesapja, Baráth Sándor – aki egyébként iskolaigazgatóként tevékenykedik Gyulaházán – így emlékszik vissza arra, hogyan került a fia Debrecenbe: „Az általános iskolai tanulmányai után rengeteg lehetősége volt, Nyíregyházán, Miskolcon, de a legutolsó pillanatban Debrecent választottuk. Nem bántuk meg.”

Baráth Péter azt is elmondta, melyik poszton érzi a legjobban magát: „A középpályán. Tudom, hogy a szezon elején volt némi kitérőm belső védő poszton, ott próbálgattak engem. Úgy voltam vele, hogy ebben is fejlődhetek és megmutathatom magam. Élni akartam a lehetőséggel, de alapvetően középpályásnak vallom magam.”

A 108-szoros válogatott Dzsudzsák Balázs így vélekedik ifjú csapattársáról: „»Petike« az NB II-t is majdnem végigjátszotta, az NB I-ben egy másik posztot is kipróbáltattak vele. Nagyon-nagyon hasznos játékosról van szó, aki hihetetlenül alázatos, rendkívül szorgalmas, és meghallgat minden tanácsot, amellyel ellátom én vagy a csapat. »Jó fejjel« rendelkezik, ami elengedhetetlen a mai világban. Profi mentalitású, ha elindul a mérkőzés, azt ő »végigdarálja«, tényleg hasznos tagja minden edzésnek, minden meccsnek. Ha a labdaszerzés utáni első passzát még pontosabban játssza meg, akkor nagyon extra játékossá nőheti ki magát, és minden esélye megvan ahhoz, hogy ne maradjon sokáig itt közöttünk.”


A videót Szabóky Zsolt készítette.

A MAGYAR KERET A MÁRCIUSI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEKRE
Kapusok:
Dibusz Dénes(Ferencvárosi TC),Gulácsi Péter(RB Leipzig – Németország),Szappanos Péter(Budapest Honvéd)
Védők:
Bolla Bendegúz(Grasshoppers – Svájc),Botka Endre(Ferencvárosi TC),Fiola Attila(Mol Fehérvár FC),Kecskés Ákos(FK Nyizsnyij Novgorod – Oroszország),Lang Ádám(Omonia – Ciprus),Nagy Zsolt(Puskás Akadémia FC),Loic Nego(Mol Fehérvár FC),Willi Orbán(RB Leipzig – Németország),Spandler Csaba(Puskás Akadémia FC)
Középpályások: Baráth Péter
(Debreceni VSC),Gazdag Dániel(Philadelphia Union – Egyesült Államok),Nagy Ádám(Pisa – Olaszország),Schäfer András(Union Berlin – Németország),Callum Styles(Barnsley FC – Anglia),Szoboszlai Dominik(RB Leipzig – Németország),Vécsei Bálint(Ferencvárosi TC)
Támadók: Ádám Martin(Paksi FC),Sallai Roland(SC Freiburg – Németország),Schön Szabolcs(FC Dallas – Egyesült Államok),Szalai Ádám(FC Basel – Svájc),Varga Kevin(Young Boys – Svájc)

A MAGYAR VÁLOGATOTT IDEI PROGRAMJA – SZEPTEMBERIG

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Március 24.

19.30:MAGYARORSZÁG–Szerbia (Budapest, Puskás Aréna)
Március 29.
20.45:Észak-Írország–MAGYARORSZÁG (Belfast, Windsor Park)

NEMZETEK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
A-LIGA, 3. CSOPORT
A MAGYAR VÁLOGATOTT PROGRAMJA
Június 4., 18.00:
MAGYARORSZÁG–Anglia
Június 7., 20.45:Olaszország–MAGYARORSZÁG
Június 11., 20.45:MAGYARORSZÁG–Németország
Június 14., 20.45:Anglia–MAGYARORSZÁG
Szeptember 23., 20.45:
Németország–MAGYARORSZÁG
Szeptember 26., 20.45:MAGYARORSZÁG–Olaszország

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik