Válogatott: a fehéroroszokkal játszhatunk februárban

Vágólapra másolva!
2012.11.16. 12:12
null
Egervári Sándor és csapata dél felé <br />veszi az irányt (fotó: Mirkó István)
Egervári Sándor, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a közszolgálati televízió Ma reggel című műsorában értékelte a norvégok elleni szerdai felkészülési mérkőzést (0–2), amelyet tanulságosnak nevezett, és elárulta, hogy a következő év elején valószínűleg Fehéroroszországgal vív újabb felkészülési meccset a nemzeti csapat.

„Nem tudtuk azt a játékot megvalósítani, amit szerettünk volna. Az ellenfél akarata érvényesült ezen az estén, és be kell vallanunk, hogy Norvégia teljesen megérdemelten nyerte meg a mérkőzést” – mondta az M1-nek Egervári a szerdai összecsapásról.

A kapitány tervei szerint a téli szünetben is lesz jócskán dolga a stábnak, ugyanis december elején az NB I-es futballistákból összeállított ligaválogatott Egyiptomban játszik két felkészülési találkozót. Az út célja, hogy a tehetséges játékosok nemzetközi porondon is szerepelhessenek, és a márciusi tétmérkőzéseken akár már a mély vízbe be lehessen őket dobni.

„Lehetőségünk van februárban felkészülési mérkőzést játszani az UEFA-játéknapon, valószínűleg a fehéroroszokkal valamelyik déli országban. Tavasszal pedig következik a következő fél év számunkra két legfontosabb mérkőzése Romániával itthon és Törökországgal idegenben” – tekintett előre a szövetségi kapitány.

A Nemzeti Sport Online kérdésére Sztancsik Tamás, a magyar válogatott sajtófőnöke megerősítette, hogy a februári mérkőzés szervezés alatt áll, igaz, hivatalos időpont és helyszín még nincs. Az már biztos, hogy az utolsó őszi NB I-es forduló után a ligaválogatott összejön és mérkőzéseket is játszik, ám az ellenfelekről és a helyszínekről egyelőre még folyik az egyeztetés.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik