Nemzetisport.hu 2012.11.16 12:12 Frissítve: 2015.02.22 01:34

Válogatott: a fehéroroszokkal játszhatunk februárban

Egervári Sándor, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a közszolgálati televízió Ma reggel című műsorában értékelte a norvégok elleni szerdai felkészülési mérkőzést (0–2), amelyet tanulságosnak nevezett, és elárulta, hogy a következő év elején valószínűleg Fehéroroszországgal vív újabb felkészülési meccset a nemzeti csapat.

 

Egervári Sándor és csapata dél felé
veszi az irányt (fotó: Mirkó István)

„Nem tudtuk azt a játékot megvalósítani, amit szerettünk volna. Az ellenfél akarata érvényesült ezen az estén, és be kell vallanunk, hogy Norvégia teljesen megérdemelten nyerte meg a mérkőzést” – mondta az M1-nek Egervári a szerdai összecsapásról.

A kapitány tervei szerint a téli szünetben is lesz jócskán dolga a stábnak, ugyanis december elején az NB I-es futballistákból összeállított ligaválogatott Egyiptomban játszik két felkészülési találkozót. Az út célja, hogy a tehetséges játékosok nemzetközi porondon is szerepelhessenek, és a márciusi tétmérkőzéseken akár már a mély vízbe be lehessen őket dobni.

„Lehetőségünk van februárban felkészülési mérkőzést játszani az UEFA-játéknapon, valószínűleg a fehéroroszokkal valamelyik déli országban. Tavasszal pedig következik a következő fél év számunkra két legfontosabb mérkőzése Romániával itthon és Törökországgal idegenben” – tekintett előre a szövetségi kapitány.

A Nemzeti Sport Online kérdésére Sztancsik Tamás, a magyar válogatott sajtófőnöke megerősítette, hogy a februári mérkőzés szervezés alatt áll, igaz, hivatalos időpont és helyszín még nincs. Az már biztos, hogy az utolsó őszi NB I-es forduló után a ligaválogatott összejön és mérkőzéseket is játszik, ám az ellenfelekről és a helyszínekről egyelőre még folyik az egyeztetés.

 

2023.01.28 08:17:58

Magyar válogatott nemzetisport.hu

A válogatott Niessner Aladár ugyanabban a házban született, mint a nagy zeneszerző.

2023.01.26 23:09:59

Magyar válogatott nemzetisport.hu

2023.01.26 22:34:12

Magyar válogatott nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Az európai szövetség és a FARE is vegye le a tiltólistájáról a történelmi Magyarország-jelképet.

2023.01.16 22:59:11

Magyar válogatott nemzetisport.hu

ALAPVONAL.Mészáros Ferenc, Bubu – így gondolom – az 1968–89 közötti, a világ közvetlen, majd tágabb élmezőnyéből lassan kiszoruló, de még reménnyel viselős magyar labdarúgás tán legszínesebb, egyértelműen magas színvonalat képviselő egyénisége volt.

2023.01.14 22:37:06

Magyar válogatott nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Kezdem a legegyszerűbbel, amikor a vetélytárs hibázik, ziccert hagy ki, későn lép közbe, elbotlik a labdában, és a balszerencsés mozdulatot a riporter kitörő örömmel köszönti, mintha a mieink érdeme lenne a másik bakija.