Válogatott: a hazánkat feljelentő szervezet üdvözli a FIFA döntését

Vágólapra másolva!
2013.01.09. 15:53
A Magyar Labdarúgó-szövetséget feljelentő egyik rasszizmus ellenes csoport vezetője úgy nyilatkozott, a FIFA hazánkra és Bulgáriára kirótt kemény büntetése precedensértékű, és irányt mutat a nemzeti szövetségeknek.

„Első alkalommal találkoztunk olyan döntéssel, amelyik relatíve kemény büntetésnek tűnik a futball fő vezetőitől, és ez irányt mutathat a nemzeti és ligaszintű vezető testületeknek” – nyilatkozta Piara Powar, az európai rasszizmus ellenes mozgalom a labdarúgásban (FARE) igazgatója a CNN-nek.Piara Powar, az európai rasszizmus ellenes mozgalom a labdarúgásban (FARE) igazgatója a CNN-nek.

„Ne feledjük, a futball globális játék, a rasszizmus pedig végül is egy globális probléma. Üdvözöljük a FIFA döntését, ez nem is kétséges” – jelentette ki Powar, aki szerint a zárt kapus büntetés sokkal hatékonyabb eszköz, mint a pénzbírság.

„Ez az egyetlen működőképes taktika. Ha pénzbüntetéssel sújtunk egy szövetséget, legyen az akármennyire kicsi is, nincs hatása a bírságnak. Más eszközöket kell bevetni a fegyvertárból.”

Powar külön kitért a magyar–izraeli összecsapásra, és úgy fogalmazott, a magyar szurkolók részéről „igazán szörnyű antiszemita dolog” történt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik