U21: Peches gólt kaptunk, ami sokkolta a játékosokat - Róth

Vágólapra másolva!
2010.09.04. 19:57
Egygólos vereséget szenvedett a magyar U21-es labdarúgó-válogatott Walestől Székesfehérváron, az Európa-bajnoki döntőbe való bejutásról (és a 2012-es olimpiára való kikerülésről) szőtt álmaink ezzel gyakorlatilag szertefoszlottak. Róth Antal szövetségi edző a mérkőzés után több okot is említett, amelyek a vereséghez vezettek.

„A meccs nagy részében, tulajdonképpen a kapott gólig nagyjából úgy alakultak a dolgaink, ahogyan azt elterveztük – nyilatkozta a találkozót közvetítő Sport Tv-nek Róth Antal. – Stabilan tudtunk védekezni, bár a walesiek átrúgták a középpályánkat, így nem tudtunk visszatámadni és abból támadásokat indítani. Peches gólt kaptunk, ami sokkolta a játékosokat, s ezt követően nem úgy alakult a mérkőzés, ahogyan azt szerettük volna. Idegesen játszottunk, kapkodtunk, csak futottunk az eredmény után, később el is fáradtunk. Sajnos ma azok a játékosaink teljesítettek önmagukhoz képest halványabban, akik egymaguk is képesek eldönteni egy mérkőzést."

„A vereséggel gyakorlatilag eldőlt, hogy nem jutunk tovább. A játékosoknak azt mondtam, ők is a nagy magyar futballtársadalomba tartoznak, gondoljanak az utánuk következő generációra, hogy a következő sorsolásnál jobb kalapba kerüljenek. Ezzel a következő csapat esélyeit javíthatják a sorsolásnál, hogy a győzelmünkkel a második helyen végzünk, és így a jövőben is a második kalapból sorsolják ki a magyar együttest. Bár nagyon nehéz dolgunk lesz kedden a bosnyákok ellen, hiszen a kiállítás és a sárga lapos eltiltások miatt nehéz találkozó vár ránk a sorozat utolsó fellépésén. Valószínű, hogy még biztonsági tartalékokat is be kell hívnom."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik