U21: Gera Zoltán hosszú idő után újra keretet hirdetett

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2020.08.26. 14:20
null
Gera Zoltán a budafoki Takács Ronaldot is meghívta az U21-es válogatott keretébe (Fotó: Dömötör Csaba)
Gera Zoltán kijelölte az U21-es válogatott keretét a szeptember 7-ei Szlovénia elleni idegenbeli felkészülési mérkőzésre.


A koronavírus-járvány miatt régóta nem találkozott az U21-es válogatott kerete, szeptemberben azonban lehetőség nyílik egy kilencnapos összetartásra, amelyet a szlovéniai felkészülési mérkőzés zár a 2021-es Európa-bajnokság társrendezője vendégeként.

Gera Zoltán ezúttal nem számíthat Szalai Attilára, Szőke Adriánra és Schäfer Andrásra, mindhárman az A-válogatottba kaptak meghívót.

Ennek következtében több új játékost is megnéz a szakmai stáb, így az ajkai Kovács Nikolaszt, a tavaly U17-es világbajnokságon járt, 18 éves Balogh Botondot, a nála egy évvel idősebb, nyártól a Honvédban játszó Tóth-Gábor Kristófot, az MTK-ban az élvonalban is jó teljesítményt nyújtó Mezei Szabolcsot, a budafoki Takács Ronaldot, és a Vasas középpályás duóját, Hidi M. Sándort és a hosszú sérülését maga mögött tudó Kleisz Márkot.

„Hosszú idő eltelt, mióta legutóbb találkozhattunk a csapattal, mindenki nagyon várta már, hogy végre ismét együtt készüljön a keret – idézte az mlsz.hu Gera Zoltán szövetségi edzőt. – Örömteli, hogy most kilenc napig közösen gyakorolhatunk, ráadásul egy nemzetközi mérkőzést is játszhatunk az összetartás végén. Szükség is van a gyakorlásra és a meccsekre, hiszen egyre kevesebb időnk van a hazai rendezésű Európa-bajnokságig, minden összetartásnak nagy jelentősége van. Bizakodásra ad okoz, hogy sokkal többen játszanak rendszeresen klubcsapataikban, mint tavaly ősszel, ráadásul nagyobb számban szerepelnek közülük élvonalbeli csapatokban. Ennek köszönhetően több új játékost is meg tudunk nézni, nagyobb lesz a verseny a csapatba kerülésért. A korosztály három játékosa, Szalai Attila, Szőke Adrián és Schäfer András az A-válogatottal készül, ami jelzi, hogy az U21-es válogatott valóban az A-válogatott előszobája, és jó teljesítménnyel bármelyik pillanatban be lehet kerülni innen a felnőtt csapatba.”

AZ U21-ES VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok:
Demjén Patrik (ZTE), Varga Ádám (Ferencváros/Soroksár), Zöldesi Illés (DVSC)
Védők: Balogh Botond (Parma), Bolla Bendegúz (Fehérvár), Gergényi Bence (ZTE), Hinora Kristóf (Vasas), Kovács Nikolasz (Ajka), Nagy Zsombor (MTK Budapest), Szűcs Kornél (DVTK/Kazincbarcika), Tóth Bence (Vasas)
Középpályások: Csonka András (Ferencváros), Hidi M. Sándor (Vasas), Kiss Bence (Haladás), Kleisz Márk (Vasas), Mezei Szabolcs (MTK Budapest), Palincsár Martin (MTK Budapest)
Támadók: Bíró Bence (MTK Budapest), Schön Szabolcs (MTK Budapest), Szabó Máté (Budafok), Szánthó Regő (ZTE), Takács Ronald (Budafok), Tóth-Gábor Kristóf (Budapest Honvéd)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik