Női labdarúgás: kiütötte Gibraltárt a magyar válogatott

H. D.H. D.
Vágólapra másolva!
2022.09.05. 21:40
null
Zeller Dóra négy gólt lőtt a hétfő esti meccsen (Fotó: MLSZ)
Felkészülési mérkőzésen lépett pályára Gibraltáron a Margret Kratz vezette magyar női labdarúgó-válogatott, amely 12–0-ra nyert. Zeller Dóra négy gólt szerzett.

 

A 3–0-s vereséggel záruló spanyolországi vb-selejtezőt követően könnyebb ellenféllel mérkőzött meg csapatunk, amely 12–0-ra nyert.

Válogatottunk tizenegy perc elteltével szerezte meg a vezetést Fenyvesi Evelin révén, 45 perc után pedig már hétgólos volt az előnye. Zeller Dóra mesterhármast szerzett, Turányi Lilla és Vágó Fanny is betalált a hazaiak öngólja mellett.

A második félidőben is folytatódott a gólgyártás, Pápai Emőke, aztán Pusztai Sára volt eredményes, majd Csiki Anna értékesítette a megítélt büntetőt. Mayer Zsófia is beállt a gólszerzők sorába, a hajrában Zeller negyedik találata állította be a végeredményt.

Három újoncot avatott a magyar válogatott, Vida Boglárka, Pongrácz Ágnes és Mayer Zsófia is most debütált nemzeti színekben.

Természetesen egy 12–0-s győzelem után egy edző mindig elégedett. A gibraltári csapat nem volt túlságosan erős, de azért meg kellett szerezni azokat a gólokat ellenük. Az első félidőben a szokásos kezdőcsapat játszott, a szünetben hatot cseréltünk, így a második játékrészben a valaha volt legfiatalabb összeállításban játszott a csapat. Tíz százszázalékos helyzetet alakítottak ki a lányok, és ezekből ötöt gólra is váltottak. Megmutatták, hogy tudnak kombinatívan játszani, a pálya közepén és a széleken egyaránt. A tapasztaltabb csapat tehát hét gólt szerzett, a fiatalok ötöt, így az előbbiek nyertek ebben a párharcban. A viccet félretéve, a fiatalok egyértelműen megmutatták, hogy számolni kell velük. Emiatt különösen elégedett vagyok. Ne feledkezzünk meg a három debütálónkról sem. Ezek a lépések egyértelmű jelei a csapat folyamatos fejlődésének” – értékelt Margret Kratz szövetségi kapitány az mlsz.hu-nak.

NŐI VÁLOGATOTT MÉRKŐZÉS
GIBRALTÁR–MAGYARORSZÁG 0–12 (0–7)
Magyarország
: Bíró Barbara (Pongrácz Ágnes, 46.) – Szabó Viktória (Németh Diána, 46.) Turányi Lilla, Kovács Laura, Nagy Virág (Csiki Anna, 46.) – Vida Boglárka, Fenyvesi Evelin (Mayer Zsófia. 46.), Pusztai Sára, Zeller Dóra – Vágó Fanny (Pápai Emőke, 46.), Csányi Diána (Papp Luca, 46.)
Gólszerző
: Fenyvesi (12.), Zeller (19., 34., 43., 90+4.), Turányi (20.), Neale (32. – öngól), Vágó F. (38.), Pápai (57.), Pusztai (60.), Csiki (70. – 11-esből), Mayer (78.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik