NL: még a Salamon-szigetekről is gratuláltak az angolok legyőzéséhez

Vágólapra másolva!
2022.06.15. 07:22
null
<a href="https://www.facebook.com/EURO2024/posts/pfbid02QrsZFvKvxGDhqLqWUL9Y6MYCFtJzpozwVdNJri1wc9XwYXzMDk52FrhKU2HgMti3l" target="_blank">A 2024-es Eb hivatalos Fb-oldalának bejegyzése a meccs után röviddel – A KÉPRE KATTINTVA MEGNYÍLIK A POSZT</a>
A Nemzetek Ligája jelenlegi kiírásának legnagyobb meglepetését okozta a magyar válogatott azzal, hogy kedd este 4–0-ra legyőzte Angliát Wolverhamptonban. A 69 éve, a 6:3 óta nem látott magyar bravúrral a 2024-es Európa-bajnokság hivatalos Facebook-oldala több posztban is foglalkozott.

Először egy több fotóból álló posztot tett közzé az ünneplő magyar játékosokról, s arra biztatja a követőket, hogy egy szóban foglalják össze, mi a véleményük a magyar válogatott teljesítményéről a Nemzetek Ligájában.

Sorjáznak a gratuláló üzenetek Romániából, Olaszországból, Németországból, Észak-Macedóniából, Írországból, Svédországból, Indiából, de még a Salamon-szigetekről is akadt, aki válaszolt az UEFA felhívására.

A gratulációk mellett a legtöbb egyszavas jellemzés viszonylag egyértelmű: a meglepő, a fantasztikus, a csodálatos, a bővebbek közül pedig többen kiemelik hozzászólásaikban, hogy a magyar válogatott remekül felkészített csapat, amely oroszlán módjára küzd, megérdemelt győzelmet aratott.

Az UEFA 2024-es Eb-re készülő Facebook-oldala egyébként egy másik posztban is foglalkozott a mieink nagyszerű győzelmével, kiemelve, hogy a magyarok az 1953-as 6:3 óta első alkalommal nyertek Angliában.

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

NEMZETEK LIGÁJA
A-LIGA,
3. CSOPORT
4. FORDULÓ
ANGLIA–MAGYARORSZÁG 0–4 (0–1)
Wolverhampton, Molineux Stadion, 28 839 néző. Vezette: Turpin (francia)
ANGLIA: Ramsdale – K. Walker, M. Guéhi, Stones, R. James – Saka (Maguire, 85.), K. Phillips, Bellingham (Foden, 68.), Gallagher (Mount, 56.) – Bowen (Sterling, a szünetben), Kane. Szövetségi kapitány: Gareth Southgate
MAGYARORSZÁG: Dibusz – Lang, W. Orbán, Szalai A. – Fiola, Styles (Nagy Á., 55.), Schäfer, Nagy Zs. – Sallai R. (Nego, 78.), Szoboszlai (Gazdag, 55.) – Szalai Á. (Ádám, 68.). Szövetségi kapitány: Marco Rossi
Gólszerző: Sallai R. (16., 70.), Nagy Zs. (80.), Gazdag (89.)
Kiállítva: Stones (82.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik