Minifutball-vb: 9 gól a magyar–angolon – mindet mi lőttük!

Vágólapra másolva!
2019.10.03. 08:12
null
Második mérkőzését is megnyerte a magyar válogatott (Fotó: <a href="https://www.facebook.com/pg/minifocilove/posts/?ref=page_internal" target="_blank">Minifutball Szövetség</a>)
Az Ausztráliában zajló minifutball-világbajnokság csoportkörének második fordulójában Magyarország 9–0-ra kiütötte Angliát – ezzel nagy lépést tett a továbbjutás felé.

 

A Szaúd-Arábia ellen keddi, 4–2-re megnyert nyitó mérkőzést követően szerdán regenerációval, csapatépítéssel telt a mieink számára a szünnap, Nagy Lajos szövetségi edző és stábja mókás kvízzel versenyeztette meg a három minicsapatra osztott keretet.

A magyar válogatott azzal a tudattal készülhetett az angolok elleni második csoportmérkőzésre, hogy ha nyer, szinte biztosan a legjobb tizenhat közé kerül, ráadásul a szigetországiak a vb első napján 3–2-re kikaptak Afganisztántól, vagyis nem számítottak esélyesnek a mieink ellen.

S bár a magyar csapat kissé enerváltan, kapkodva, pontatlanul kezdte a találkozót, az villámgyorsan kiderült, hogy ebben a műfajban, kispályás, 5+1-es futballban a magyar csapat sokkal jobb az angolnál. A 13. percben egy szögletvariáció után tört meg a jég, a csapatkapitány Horváth Zsolt szerezte meg a vezetést, majd szinte azonnal sikerült megduplázni az előnyt az első meccsen mesterhármast szerző Ladányi Dávid révén. Aztán a szünet előtt egy távoli, megpattanó lövéssel Seregy Tamás lényegében el is döntötte a mérkőzést.

A fordulás után – ahogy fáradt az ellenfél – még inkább kidomborodott a különbség, jöttek is a szebbnél szebb magyar gólok futószalagon, Nagy Lajos pedig arra is figyelhetett, hogy azok a játékosok is szóhoz jussanak, akik addig még nem kaptak játéklehetőséget a vb-n. A magyar válogatott kiütötte Angliát, és szombaton, magyar idő szerint reggel 7 órától a csoportelsőségért lép pályára Afganisztán ellen.

A csoportunk másik meccsén Szaúd-Arábia gól nélküli első félidő után 9–1-re legyőzte Afganisztánt. A B jelű négyest így Magyarország vezeti hat ponttal, mögötte a szaúdiaknak és az afgánoknak három-három pontjuk van. Azonos pontszám esetén az egymás elleni mérkőzés végeredménye rangsorol, majd a gólkülönbség és a több szerzett gól.

MINIFUTBALL-VILÁGBAJNOKSÁG, PERTH
B-CSOPORT, 2. FORDULÓ
Magyarország–Anglia 9–0 (3–0)
Gólszerzők:
Gregus (2), Horváth Zs., Ladányi, Seregy, Sós, Suscsák, Fritz, Barabás
A csoport állása: 1. Magyarország (6 pont, +11 gólkülönbség), 2. Szaúd-Arábia (3, +6), 3. Afganisztán (3, -7), 4. Anglia (0, -10)

A magyar válogatott további programja:
Október 5., 7.00: Magyarország–Afganisztán (Tv: M4 Sport)

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok: Tajti Bence, Sikur Lajos
Mezőnyjátékosok: Mezőfalvi Loránd, Horváth Zsolt, Gregus Richárd, Barabás Miklós, Kovács Gergely, Fülöp Viktor, Seregy Tamás, Sós Márkó, Fritz Attila, Égető Márk, Tornyai Viktor, Ladányi Dávid, Suscsák Máté
Szövetségi edző: Nagy Lajos

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik