Válogatott: az MLSZ reagált a Sammie Szmodiccsal kapcsolatos sajtóhírre

Vágólapra másolva!
2024.01.15. 13:45
null
Szmodics a magyar válogatott játékosa lehet (Fotó: Getty Images)
Mint beszámoltunk róla, az Irish Examiner egyik újságírója, John Fallon vasárnapi cikkében tényként közölte, hogy Marco Rossi szövetségi kapitány meghívta a magyar válogatottba a Blackburn bomba formában futballozó támadó középpályását, Sammie Szmodicsot. A hír apropóján megkerestük a Magyar Labdarúgó-szövetséget (MLSZ), amely így reagált:

 

„A férfi A-válogatott idei első kerethirdetése márciusban lesz. Ebből fakadóan Marco Rossi szövetségi kapitány senkit sem hívott meg a válogatottba 2024-ben. Emellett a válogatási elvek már jól ismertek: egyrészt a játékos kifejezetten kell, hogy a magyar válogatottban akarjon játszani és ehhez minden, a FIFA szabályai által előírt dokumentummal rendelkeznie is kell, illetve klubcsapatában kiemelkedő teljesítményt kell, hogy nyújtson, amely meggyőzi a szövetségi kapitányt, hogy az illető az Eb-résztvevő magyar válogatottnak is segítségére lehet.”

Válaszukra reagálva megkérdeztük,hogy Marco Rossi vagy az MLSZ felvette-e a kapcsolatot Sammie Szmodiccsal a magyar válogatottsággal kapcsolatban, ám cikkünk közzétételéig erre nem érkezett reakció.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik