Nemzetközi támogatás az MLSZ-nek, Kisteleki István bizottsági tag lesz

Vágólapra másolva!
2007.04.23. 20:27
A Nemzetközi és az Európai Labdarúgó-szövetség is támogatja az MLSZ programjait, s Joseph Blatter FIFA-elnök felkérésére Kisteleki István tagja lesz a föderáció egyik fontos bizottságának. A magyar szövetség hétfői közleménye azonban nem említi a 2012-es Európa-bajnokságért zajlott pályázatra vonatkozó részt, noha a napokban még arról szólt a hivatalos tájékoztatás, hogy a magyar és a horvát fél is tájékoztatást kér az illetékesektől.
Joseph Blatter és Kisteleki István a FIFA-kongresszuson
Szabó Miklós
Joseph Blatter és Kisteleki István a FIFA-kongresszuson
Joseph Blatter és Kisteleki István a FIFA-kongresszuson
Szabó Miklós
Joseph Blatter és Kisteleki István a FIFA-kongresszuson

Szavazás

A sikertelen Eb-kandidálás után

Írja be az itt látható számot!
Az mlsz.hu oldalon megtalálható közlemény szerint Joseph Blatter, a FIFA és Michel Platini, az UEFA elnöke messzemenő és sokrétű támogatásáról biztosította az MLSZ valamennyi programját. Kisteleki István hétfőn Svájcban tárgyalt a sportág két legfontosabb vezetőjével.

„Mindkét szervezet irányítója kinyilvánította maximális szimpátiáját az MLSZ három alapvető projektjével (az OLLÉ pályaépítési, illetve az utánpótlás-nevelési programmal, valamint az edzőcentrum építésével) kapcsolatban és biztosította ezeket a kezdeményezéseket mind erkölcsi, mind más jellegű támogatásáról. Ez utóbbiakról egy-két napon belül részletes, konkrétumokat tartalmazó információt ad az MLSZ.” – áll az internetes portálon.

Az MLSZ elnöke hozzátette: Joseph Blatter felkérésére szerepet vállal a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség egyik fontos bizottságában.

A magyar szövetség honlapja csütörtökön még ezt a kommünikét adta ki:
„…A magyar és a horvát futballszövetség elnöke mindenekelőtt megköszönte a Gyárfás Tamás vezette bizottság kitűnő munkáját. Úgy döntöttek, hogy a közeljövőben találkozót kérnek az UEFA vezetőitől, hogy megismerhessék azokat a szempontokat, amelyek alapján alulmaradtunk az Eb-pályázat során.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik