MTI 2019.07.02 11:17 Frissítve: 2019.07.03 11:53

Légiósok: Szalai szerződésében érvénybe lépett a plusz egyéves opció

Egy évvel automatikusan meghosszabbították a magyar válogatott Szalai Ádám szerződését a német labdarúgó Bundesligában szereplő Hoffenheimnél, az ugyanakkor még nem biztos, hogy a támadó a sinsheimi csapatban játszik az augusztusban induló szezonban.

 

Szalai Ádám (jobbra) szerződése automatikusan meghosszabbodott (Fotó: AFP)

 

A Kicker szaklapnak Alexander Rosen, a Hoffenheim sportigazgatója kedden azt mondta, a megállapodás automatikus meghosszabbítása a pályára lépések számától függött, és mivel a feltétel teljesült, a 31 éves csatár maradt a klubnál.

A Kicker szerint Szalait „nagyon megbecsülik” az előző idényben 9. helyen végző egyesületnél, a szerződésének meghosszabbítása ugyanakkor nem jelenti azt, hogy biztosan a Hoffenheimnél marad. Az előző idényben támadó poszton a brazil Joelinton, az algériai Belfodil, valamint a világbajnoki ezüstérmes horvát Kramaric is több lehetőséghez jutott, mint Szalai. Julian Nagelsmann akkori vezetőedző viszont azóta már az RB Leipziget – a szintén válogatott Gulácsi Péter és Willi Orbán csapatát – irányítja, míg az új tréner, Alfred Schreuder csak most kezdte meg a munkát a Hoffenheimnél.

„Ádám érett futballista, aki természetesen gondol a jövőjére is” – nyilatkozta Alexander Rosen, hangsúlyozva, hogy Szalai a több játéklehetőség reményében sem fog elfogadni bármilyen ajánlatot.

A magyar válogatott csatár 2014 nyara óta játszik a Hoffenheimben, amelynek színeiben 94 mérkőzésen 22 gólnál jár.

2020.11.21 16:18:24

Légiósok K. T. I.

Divkovic második félidőben eleresztett átlövése döntött a dunaszerdahelyiek javára.

2020.11.20 23:29:44

Légiósok BABJÁK BENCE

„Bizonyára a tehetségnek is van némi szerepe ebben, ám elsősorban az elvégzett munkának köszönhetem, hogy eljutottam idáig.”

2020.11.20 23:27:59

Légiósok MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Nem csupán megtanítottak a játék elsajátítható elemeire, hanem – nevelték is.