Gera Zoltán: Száz ember kérdezte, hogy mi van a térdemmel

SOMOGYI ZSOLTSOMOGYI ZSOLT
Vágólapra másolva!
2013.05.03. 08:33
null
Gera Zoltán pályafutásából kimaradt az idény második fele (Fotó: MTI)
Most fiatalodom, papíron harmincnégy vagyok, de huszonhatnak érzem magam. Na jó, legyen huszonhét – nevetett Gera Zoltán, a 77-szeres magyar válogatott labdarúgó, aki január óta nem játszhat térdsérülése miatt. Ám az önértékelés is jelzi, a futballista mentálisan rendben van – a visszatérésre készül.

– Mikor tudta meg, hogy a Liverpool ellen lőtt gólját választották a legszebbnek a West Bromwichnál?
– A klub sajtósa mondta el, hogy részt veszek az eseményen, mikor merre kell mennem, hogy átvegyem a díjat – így tudtam meg.

– Mi volt az instrukció?
– Hogy álljak vigyázzba, ha szólítanak, és magas térdemeléssel szaladjak ki a színpadra... Á, nem, csak viccelek. A klubnál hagyomány, hogy a szezon vége felé tartanak egy évzárót, az utolsó bajnokit nem várják meg, mert másnap kiürül az öltöző. Az elegáns Symphony Hallban volt a rendezvény, mondhatom, remekül sikerült. A klub régi játékosai, szponzorai, a szurkolók képviselői jöttek el, sokan voltunk, tényleg jól éreztük magunkat. Igaz, ha nem kérdezte meg tőlem vagy száz ember, hogy mi van a térdemmel, akkor egy sem, de nem bántam, mert jóindulatúan közelítettek, szeretettel vettek körül, mind azt mondták, visszavárnak a csapatba.

– Akkor százegyedikként én is megkérdezem...
– Köszönöm, jól vagyok! Nem fáj a térdem, de elárulom, majdnem rosszul lettem... A fizioterapeutánk ugyanis százkilós fickó, aki hol a maratonit futja le, hol hosszú távú úszóversenyre gyúr, most éppen triatlonversenyre készül, azt mondta, semmi mást nem kell csinálnom, csak azt, amit ő. Márpedig a hegymenetbe kapcsolt sebességi fokozatban harmincöt percet intenzíven biciklizni még egészséges embernek is nagy kihívás, én meg mégiscsak sérült vagyok. Ám mondtam neki, ne engedje, hogy feladjam, mert napról napra erősebbnek érzem a lábam. Ez tesz jót nekem! Tudja, nemrég töltöttem be a harmincnegyediket, azt is érezhetném, hogy minek erőlködjek már? De erről nincs szó, érzem, hogy visszavárnak, én futballozni akarok, tudom, hogy képes vagyok még azon a szinten játszani, ahogy a sérülés előtt tudtam, ez pedig erőt, kitartást ad a munkához. Úszom, edzem a felsőtestem, a lábaim, súlyzókkal guggolok vagy éppen lépcsőre ugrok fel ezredszer is újra meg újra, és már labdáztam is: kis mozgás a passzok között. Elhiheti, már a napsütést, a füves pálya illatát is élveztem, hát még azt, hogy a labdába rúghatok! A futással kell óvatosnak lennem, a doktor azt mondta, a műtét után öt hónapot várjak vele, vagyis június végéig nem szabad, de elmegyek hozzá, hátha úgy látja, erősödtem annyit, hogy néhány héttel korábban megpróbálhatom, bár tudom, semmit sem szabad elkapkodnom.

GERA ZOLTÁN A PÉNTEKI NEMZETI SPORTBAN BESZÉL MÉG A BUKARESTI VB-SELEJTEZŐVEL KAPCSOLATOS TERVEIRŐL, ÉRTÉKELI A VÁLOGATOTT TAVASZI TÉTMECCSEIT, ÉS ELMONDJA AZT IS, MI A LEGJOBB ABBAN, HOGY APA LETT!

Gera bombagólja a Liverpool ellen

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik