Öt élet-halál mérkőzésre készülök – Schäfer András a Nemzeti Sportnak

CSISZTU ZSUZSACSISZTU ZSUZSA
Vágólapra másolva!
2024.04.19. 08:26
Schäfer András a Bayern elleni bajnokira összpontosít (Fotó: Koncz Márton)
Schäfer András, a magyar válogatott és az Union Berlin középpályása a német fővárosban exkluzív interjút adott a Csisztu Sport Castnak és a Nemzeti Sportnak. A hamarosan megjelenő teljes verzió előtti ízelítőnkben az Unionról és a Bayern München elleni szombati bajnokira való felkészülésről beszélt.

„Nem nagyon szoktam izgulni a meccsek előtt, megpróbálok minél többet és minél jobban aludni és csak azt várom, hogy teljen el a nap. Majd aztán este, kezemben egy kávéval, kijövök megnézni a pályát, látom a szurkolók érkezését és rögtön meccshangulatom támad” – mondta Schäfer András Berlinben, a vele készült exkluzív interjúban a Csisztu Sport Cast és a Nemzeti Sport kamerái előtt.

Az Union Berlin és a magyar válogatott középpályása sokat mesélt arról, hogy mára mit jelentenek számára a mindennapok ebben az egészen különleges hangulattal bíró létesítményben, az An der Alten Försterei stadionban, amely a német fővárosban a falak leomlása előtt mindig is az ellenállás szimbólumának számított, különösen az akkor még a Stazi által támogatott Dynamo Berlinnel szemben. A német egyesülést követően a Dynamo persze eltűnt süllyesztőben, nem így az Union, amelynek otthonáért saját szurkolói képesek voltak a vérüket adni – szó szerint.

Történt ugyanis, hogy az ezredforduló környékén a csőd szélére sodródott az együttes és több ezer Union-szurkoló adott vért, amiért Németországban pénz járt, az összeget pedig szeretett csapatuk megmentésére fordították. Schäfer egy kis stadionséta során személyesen mutatta meg, hogy melyek voltak azok a lelátók, amelynek építésében a szurkolók saját kezűleg is részt vettek: „Amikor az ember egy ilyen klubhoz tartozik, megérti, mit jelent nekik a csapat. Szinte hihetetlen, hogy a rengeteg drukker a szabadidejében, munka után járt az építkezésre földet lapátolni és talicskát tolni, mert a mindenük ez a klub” – mesélte a Berlinben játszó magyar.

„Ahhoz is hozzá kellett szoknunk, hogy a mérkőzések előtt nagyjából 60-70 ezer ember jelentkezik jegyekért az amúgy huszonkétezer-tizenkét férőhelyes stadionba és türelmesen kivárják a hét eleji sorsolást, hogy vajon ők lehetnek-e a szerencsések, akik jegyet kapnak a hétvégi meccsre” – mesélt a klubhangulatról Schäfer.

„Tisztában vagyok azzal, hogy a következő hetekben öt élet-halál meccs vár ránk a Bundesligában, és mindegyiket meg akarjuk nyerni az Union Berlinnel. A most szombati, Bayern München elleni mérkőzés azért is lesz kőkemény, mert a bajorok sem a szokásos, ilyenkor már a bajnokokra jellemző könnyed hangulatban érkeznek majd. Sőt, nekik is kell minden pont, mint ahogy nekünk is” – mesélt a szombati összecsapás előtt a mérkőzés várható hőfokáról a közelmúltban 25. születésnapját ünneplő játékos, aki természetesen a közelgő labdarúgó Európa-bajnoksággal kapcsolatban is mesélt várakozásairól.

Ennek részleteit rövidesen megismerhetik a Csisztu Sport Cast és a Nemzeti Sport vele készült exkluzív interjújából.

Schäfer András Csisztu Zsuzsával (Fotó: Koncz Márton)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik