Novothny Soma: A gólom nagy lökést adhat a következő hónapokra

MTI/B. D. K.MTI/B. D. K.
Vágólapra másolva!
2024.03.18. 12:55
Novothny Soma (Fotó: Ruch Chorzów/Twitter)
Novothny Soma bízik benne, hogy az első gólja új klubjában lendületet ad neki a folytatáshoz, s csapatával sikerül kiharcolnia a bennmaradást.

A lengyel élvonalban szereplő Ruch Chorzów 29 éves magyar támadója szombaton a Gornik Zabrze elleni sziléziai derbin talált be. A 82. percben csereként lépett pályára, négy perccel később pedig fejjel volt eredményes, csapata ugyanakkor 2–1-es vereséget szenvedett. (VIDEÓ ITT!)

„Vegyes érzéseim vannak, hiszen a mi helyzetünkben szinte megengedhetetlen, hogy hazai pályán ne szerezzünk pontot” – nyilatkozta az M1 aktuális csatornának Novothny Soma, aki egy hónappal ezelőtt érkezett a klubhoz, miután közös megegyezéssel szerződést bontott az NB II-ben szereplő Vasassal.

A csatár elárulta, ennyi idő kellett is neki a beilleszkedéshez, a csapattársak az elején ugyanis nem igazán voltak hajlandóak vele angolul kommunikálni, de ez mára azért megváltozott.

Novothny megjegyezte, a válogatott szünetben a szakmai vezetőségnek több ideje lesz, várhatóan sokat gyakorolják majd a támadásvezetéseket, és így ő is jobb teljesítményre lehet képes.

„Nagyon nehéz helyzetben vagyunk, de a fantasztikus szurkolótáborunk hisz bennünk, mi pedig mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy kiharcoljuk a bennmaradást. A gólom nagy lökést adhat a következő hónapokra, és remélem, még több találattal vagy gólpasszal tudom segíteni az együttest” – fogalmazott a magyar futballista.

A Ruch a kiesést jelentő, utolsó előtti helyen áll a 18 csapatos lengyel élvonalban.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik