Légiósok: Szoboszlai jelentős pénzbüntetést kapott a görögtűz miatt – hivatalos

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2023.06.15. 16:13
null
Meglett a következménye az önfeledt fáklyázásnak (Fotó: Getty Images)
A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) szereplő RB Leipzig a hivatalos oldalán jelentette be, hogy a Német Labdarúgó-szövetség (DFB) harmincezer eurós bírságot (körülbelül 11 millió forint) szabott ki a Német Kupát nyerő csapat magyar középpályására, Szoboszlai Dominikra.

Mint ismert, az RB Leipzig felügyelőbizottságának elnöke, Oliver Mintzlaff a mérkőzést közvetítő ZDF adásában a meccs szünetében elítélte mindkét csapat szurkolóit, amiért azok pirotechnikai eszközöket használtak.

Ezután jött a második játékrész: a lipcseiek lőttek két gólt, ezzel elhódították a kupát, majd a féktelen ünneplés közepette Szoboszlai Dominikhoz is került egy görögtűz – a magyar játékos pedig lelkesen táncolt a pirotechnikai eszközzel a kezében.

A klub honlapján megjelent közlemény szerint a szövetségtől kapott bírság mellett Szoboszlainak házon belül egy további, meg nem nevezett összegű büntetést is ki kell fizetnie, amit a játékos elfogadott.

Itthon nemrégiben történt hasonló eset az Újpest–Ferencváros (2–3) mérkőzést követően a zöld-fehérek fiatalját, ifj. Lisztes Krisztiánt pénzbüntetésre ítélte az MLSZ, mivel a lefújást követően fáklyázott a pályán.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik