Légiósok: Ansu Fati és Aubameyang lövését is védte már a Barca magyar kapusa

N-P. T.N-P. T.
Vágólapra másolva!
2022.10.19. 10:45
A Barcelona U17-es csapatának kapusa, Yaakobishvili Áron vasárnap bemutatkozott a magyar U17-es labdarúgó-válogatottban Spanyolország ellen. A hollandok elleni felkészülési mérkőzés előtti napon beszélgethetett vele az NSO Tv stábja. Természetesen Barcelonáról is mesélt sokat: videónkból kiderül, hogyan került a katalán sztárcsapat akadémiájára, hogy kiknek a lövéseit védte már a nagycsapat edzésein, de mesél nekünk arról is, hogy korábban már a grúz és a spanyol válogatottba is hívták.

Yaakobishvili Áron vasárnap Balmazújvárosban a spanyolok elleni felkészülési mérkőzésen (0–2) debütált az U17-es válogatottban.

„Nagyon jó élmény volt, már egy ideje gondolkoztam azon, hogy ez a nap összejöhet. Főleg úgy, hogy a spanyolok ellen, csapattársaim ellen, ismertem őket. Nagyon jó élmény volt, bár azért a vereség egy picit fáj, de ki lehet javítani.”

A kapustehetség videónkban elmeséli, hogyan került a Barcelona akadémiájára, ahol most az U17-es csapatban véd és 2025-ig érvényes profi szerződése van. Elárulja, hogy milyen nagy sztárokkal edzhetett már együtt a felnőttcsapat tréningjén, és kiknek fogta már meg lövését is. Szóba kerül a Gironában és az U19-es válogatottban játszó bátyja, de mesél nekünk grúz származásáról, illetve arról is, hogy már a grúz és a spanyol válogatottnál is felmerült a neve.

A hazai rendezésű Európa-bajnokságra készülő magyar U17-es válogatott Yaakobishvili Áronnal a keretben szerdán délután fél 6-tól Hollandiával játszik felkészülési mérkőzést Debrecenben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik